Video

Video Nick Bilton: “People will pay for good content”

0

BiltonOp 17 september vond in Rotterdam de Emerce eDay 2009 plaats. Samen met ilse media TV kijken we terug op dit event. In deze negende aflevering is Joris van Heukelom in gesprek met Nick Bilton, ontwerper, UI-specialist, technoloog, journalist, aanstormend auteur, hardwarehacker, onderzoeker, en meer. Bilton werkt momenteel aan een nieuw boek onder de titel Byte. Snack. Meal: The New Business of Storytelling. In dit boek bestudeert hij de gevolgen die onze cultuur van hapklare brokken voor onze hersenen heeft, waarbij hij kijkt naar belangrijke onderzoeken in de neurowetenschappen en geheugenlabs over de hele wereld. Ook bestudeert hij hoe er met ongebreidelde snelheid overal om ons heen een web van vertellingen wordt gesponnen, en hoe dit in een periode van 2 tot 20 jaar het hele begrip ‘verhalen vertellen’ zal veranderen.

New York Times

Bilton heeft gewerkt in vele uiteenlopende branches op het gebied van design, onderzoek en ontwikkeling, technologie en storytelling. Tegenwoordig is hij Design Integration Editor voor The New York Times en User Interface Specialist & Lead Researcher voor het onderzoeks- en ontwikkelingslab van The New York Times. In die hoedanigheid werkt hij aan uiteenlopende onderzoeksprojecten en bestudeert hij technologieën die mogelijk de komende 2 à 10 jaar gemeengoed worden.

In de O & O-laboratoria bestudeert hij (prototypes van) inhoud en interactie op futuristische, flexibele digitale displays, een enorm scala aan mobiele toepassingen en apparatuur, de Times Reader, Print-to-Mobile SMS, Semacode-integratie, ‘inhoud in de woonkamer’ en contextgevoelige sensoren. Ook is Bilton samen met Michael Young oprichter van Shifd.com, een initiatief binnen The New York Times dat mensen helpt hun content eenvoudig van het ene naar het andere apparaat over te zetten.

Deze Emerce eDay video is een productie van ilse media. Zie ook de andere artikelen over eDay.