Video

“Internet en events gaan grote rol spelen bij marketing Mercedes-Benz”

0

zijlstraPeter Zijlstra houdt zich als manager marketing en communicatie bij Mercedes-Benz Cars Nederland onder andere bezig met de uitstraling van het merk Mercedes. “Mensen baseren hun mening over Mercedes vaak op de mensen die erin rijden.” De Nationale Marketingdag staat voor innovatie in marketing. MarketingTribune organiseert vandaag de derde editie van de NMD, met meer dan 50 presentaties waarin verschillende cases van bekende merken worden behandeld.

Peter Zijlstra speelde als kind al met auto’s. Hij volgde na school het Opleidingsinstituut voor de Autobranche en Management te Driebergen en voltooide NIMA A en B. Toen lag de combinatie marketing en auto’s voor de hand. Na een stage bij de Rai in 1985 rolde hij het wereldje in via Auto Palace-de Binckhorst. Hij werkte tot 1999 voor Mazda, toen volgden Daewoo en Peugeot. Sinds 2005 is Zijlstra werkzaam voor Mercedes-Benz Cars Nederland.

Zijn presentatie ging over authenticiteit, nieuwe (oude) merkwaarden én slimme manieren om mensen te binden aan Mercedes-Benz. Ook besprak hij het beter vermarkten van bestaande on- en offline content, het communiceren van ‘onbekende’ kanten van het merk en de integratie van owned en earned media in de veranderende mediamix. Na zijn presentatie sprak hij met Ronnie Overgoor.

Deze serie wordt aangeboden i.s.m. Sanoma Digital.