Video

Open innovatie in een dialoog

0

Dialogues is een initiatief van ABN AMRO dat commercieel en sociaal ondernemerschap ondersteunt. Door het aangaan van de dialoog ontstaat er ‘open innovatie’ en uiteindelijk een businessplan.

Paul Iske: “Het Dialogues domein, het Dialogues verhaal, bestaat uit 3 stukken. Het 1e stuk is het Dialogues Programma, daar doen wij projecten, zoals het Instituut voor Briljante Mislukkingen en zoals Corporate Dialogues waarbij bedrijven met elkaar op zoek zijn naar nieuwe mogelijkheden. Dus dat is ons programma. Het 2e deel is het Dialogues House, dat is het platform, het theater, het clubhuis, de plek waar mensen bij elkaar komen die iets hebben met ondernemen, samenwerken, duurzaamheid en innovatie. En het 3e is de Dialogues Incubator en dat is het team dat met nieuwe proposities aan de gang gaat en die ook realiteit laat worden. Deze 3 onderdelen, Dialogues House, Dialogues Programma en Dialogues Incubator vormen samen één geheel en dat noemen we Dialogues.”

Jaspar Roos (foto): “We hebben zeer regelmatig evenementen voor studenten en ondernemers in spe, waarbij we een soort van business challenge wedstrijden organiseren, een interessante plek waar je dus heel veel pitches hebt. Eigenlijk een interactieve Dragon’s Den, zoals je het zou kunnen noemen. De Dialogues Incubator is de versneller en implementator van het Dialogues gedachtegoed. De trends waar wij naar kijken, zoals social media, crowdsourcing en crowdfunding specifiek, daar zijn we vanuit het Dialogues gedachtegoed al een tijd mee bezig, om te kijken hoe we deze trend nou uiteindelijk om kunnen zetten in concrete businessplannen.”

Meer weten? Schrijf je dan in voor een van de events.

Bekijk via deze overzichtspagina de verschillende items uit het Videomagazine.