Car2Go gaat concurrentie aan met Greenwheels

0

Greenwheels krijgt er een concurrent bij: het deelautoprogramma Car2go komt naar Amsterdam. Car2go presenteert tijdens de AutoRai haar plannen voor Nederland. Zeker is dat gebruikers met Car2Go in elektrisch aangedreven Smarts op pad kunnen: Car2go Electric Drive.

Car2Go

Car2go is een deelautoprogramma dat door Daimler 3 jaar geleden in Duitsland is opgezet. Hierbij is een groot aantal smarts ‘on-demand’ beschikbaar. Dit betekent dat gebruikers zo lang op pad kunnen als zij willen, zonder dat deze, in tegenstelling tot de traditionele programma’s voor autodelen als Greenwheels, op een specifieke locatie of tijdstip terug moeten worden gebracht.

Betalen vindt plaats per minuut en via GPS op je smartphone is een beschikbare auto op te zoeken. De Duitse stad Ulm had in 2008 de primeur van Car2Go. In 2009 kreeg ook het Amerikaanse Austin de beschikking over een vloot elektrische auto’s. In Ulm hebben inmiddels 20.000 klanten gebruik gemaakt van Car2Go, in Austin zijn dat er 15.000. Dit jaar voegde ook Hamburg zich aan de lijst toe.

Amsterdam

Met de ambitie om Car2go uit te breiden in Europa en Noord-Amerika kan Amsterdam niet achterblijven. Omdat de gemeente Amsterdam inzet op elektrisch vervoer zal  Car2go in Nederland een ‘zeer omvangrijke vloot’ elektrische smarts inzetten. De dienst wordt in Nederland gedoopt tot Car2go Electric Drive. Het project Car2Go is onderdeel van Amsterdam Elektrisch. Met dit initiatief wil de gemeente Amsterdam in 2015 voldoen aan de Europese eisen voor luchtkwaliteit.

Greenwheels

De laatste tijd was er kritiek van klanten op Greenwheels. De website, het contact met klanten en het reserveringssysteem van Greenwheels waren nodig aan een upgrade toe. De belangrijkste verbetering is dat abonnees en geïnteresseerden exact kunnen zien waar een bepaalde auto staat en of deze beschikbaar is. Sinds januari is op de Greenwheels website ook te zien hoe Greenwheels via social media met haar klanten in contact wil treden.

Directeur en oprichter Gijs van Lokeren Campagne zegt hierover: “Toen we op Twitter actief werden, hadden we verwacht dat we veel meer vragen zouden krijgen via dit medium. In de praktijk blijkt dat de meeste mensen nog steeds liever de telefoon pakken, iets waar wij overigens ook de voorkeur aan geven, omdat dit het meest duidelijke en directe communicatiekanaal blijft.” Op de nieuwe website, waarvan een deel al live staat, vind je sinds kort ook een feedback-button, getiteld ‘geef je mening’. De button maakt onderdeel uit van een experiment waarbij gebruikers onder andere via Facebook in verschillende etappes om hun mening werd gevraagd over het nieuwe reserveringssysteem. Meer dan 1500 mensen deelden op deze manier hun mening en de beste ideeën werden zelfs met cadeaus beloond.