Infographic

De geschiedenis van Facebook [infographic]

0

Frankwatching verzamelt in deze serie infographics op gebied van onder andere internet, social media, marketing en communicatie. In deze editie van de serie Infographic Day: de geschiedenis van Facebook. Een overzicht van belangrijke mijlpalen van dit populaire sociale netwerk.Het is alweer 7 jaar geleden dat Mark Zuckerberg en zijn mede-oprichters Facebook lanceerde. In de afgelopen jaren is het sociale netwerk gegroeid in functies en in leden. Mashable verzamelde de mijlpalen van Facebook en visualiseerde deze in de onderstaande infographic.

Een mijlpaal is onder andere de naamswijziging van The Facebook in Facebook in augustus 2005. Vanaf oktober 2005 hebben gebruikers de mogelijkheid om foto’s te publiceren op hun pagina. Bedrijven en merken konden vanaf november 2007 een pagina aanmaken. En de bekende ‘like’-button is gelanceerd in februari 2009. Een vrij recente mijlpaal is augustus 2010 met de mogelijkheid om in te checken op plaatsen.

Benieuwd naar alle hoogtepunten uit de geschiedenis van Facebook? Klik op de afbeelding voor een vergroting.

Hier kun je de hele serie Infographic Day volgen.