Verdieping

Online Campagne Top 5: Branding

0

Wil je de impact van je online campagne vergroten? Denk dan eens aan opvallende, in het oog springende advertentievormen zoals Take-overs, Billboards, Layers of een Video2HalfpageAd. Deze impactvolle formaten zijn uitermate geschikt voor campagnes met branding- of awarenessdoelstellingen en bieden veel creatieve mogelijkheden. Bekijk hoe de adverteerders in deze top 5 hiervan gebruik hebben gemaakt!

1. Postcode Loterij – Take-over

Adverteerder: Postcode Loterij

Deze afbeelding is niet langer beschikbaar.


Mediabureau: Media Contacts
Creatiefbureau: Media Monks

Zeer opvallende uiting die de aandacht trekt en de website geheel in stijl van de Goede Doelen loterij brengt. Middels gebruiker-interactie start de animatie die vervolgens het gehele scherm overneemt. Deze imposante uiting is het afkijken waard.

Bekijk deze uiting

 

2. Samsung – Take-over

Adverteerder: Samsung

Deze afbeelding is niet langer beschikbaar.


Mediabureau: Starcom
Creatiefbureau: Kong/ Cheil

Deze uiting springt direct in het oog en de animatie leidt je direct naar de call-to-action door middel een zoom effect vanuit de ruimte naar de aarde. De actie van Samsung wordt direct duidelijk wat dit tot een sterke uiting maakt!

Bekijk deze uiting

 

3. Efteling – Take-over

Adverteerder: Efteling

Deze afbeelding is niet langer beschikbaar.


Mediabureau: Bone
Creatiefbureau: Men In Green

Erg fraaie take-over van de Efteling die door de gehele pagina over te nemen de aandacht opeist en vrijwel direct de boodschap duidelijk overbrengt. De animaties en video blijven ook na het sluiten van de uiting de aandacht vasthouden.

Bekijk deze uiting

 

4. Harman Kardon – Video2HalfpageAd

Adverteerder: Harman Kardon

Deze afbeelding is niet langer beschikbaar.


Mediabureau: MEC
Creatiefbureau: Doner

Deze uiting is een effectieve combinatie van video en het grote HalfpageAd display formaat. De video brengt de beautiful/sound slogan van Harman Kardon goed over. De video wordt online vervolgens goed opgevolgd met een call-to-action.

Bekijk deze uiting

 

 

5. BMW – Billboard

Adverteerder: BMW

Deze afbeelding is niet langer beschikbaar.


Mediabureau: Universal Media
Creatiefbureau: Detroit Media

BMW zorgt met de inzet van de Billboard voor een opvallende online campagne. Met een krachtige afbeelding wordt de aandacht getrokken en kan direct in de uiting een video over de auto bekeken worden. De uiting is tevens voorzien van een goede en duidelijke call-to-action.

Bekijk deze uiting

 

De online Campagne Top 5

De Online Campagne Top 5 wordt maandelijks samengesteld door WebAds Interactive Advertising. Bekijk ook het archief van de Top 5 met onderwerpen als Business & Finance, Digitale Dagbladen, Automotive, Telecomaanbieders, Inhakers, Jongeren, Social Media, Consumer Electronics, Travel  en meer. Nog meer inspiratie opdoen? Bekijk ook hier de nieuwe IAB Rising Star formaten.

Heb je zelf een campagne die een plek in een top 5 verdient, of wil je een onderwerp aandragen? Dat kan! Meld de campagne of het onderwerp dan hier, of via Twitter of Facebook snel aan!