Video, How to

Pinterest voor beginners: tips & tricks

0

Pinterest: het nieuwe sociale netwerk waar iedereen het over heeft, is in gebruikersaantallen gegroeid met 145 procent sinds begin 2012. In deze eerste video in een reeks van 4 over Pinterest, leg ik uit hoe je een profiel begint, hoe je iets pint en wat je precies met Pinterest kan doen!

Accepteer cookies

Wat is Pinterest?

Pinterest is een visueel online prikbord, waarop afbeeldingen en video’s geprikt kunnen worden – pinnen noem je dat. Net als op Twitter kun je pinners volgen, maar je kunt ook prikborden van personen volgen. Verder kun je opmerkingen achter laten, abeeldingen re-pinnen, en liken.

Een profiel beginnen op Pinterest

Pinterest is sinds kort open voor iedereen. Een profiel beginnen is heel makkelijk. Op de startpagina van Pinterest kun je rechtstreeks inloggen met je Facebook- of Twitter-profiel, of je kunt een profiel aanmaken met je e-mailadres.

Boards maken op Pinterest

Als je net een profiel bent begonnen, wil je eerst wat prikborden maken. Dat doe je door op ‘add’ te klikken rechtsboven in je scherm, en dan op ‘create a board.’ Geef je nieuwe board een naam en selecteer een categorie. Als je een nieuw prikbord aanmaakt, heb je twee keuzes: een prikbord (of board) alleen van jou of een board dat je met andere mensen kunt delen. Als je een open board creëert, kunnen andere mensen ook dingen pinnen op je board. Perfect om te brainstormen, inspiratie op te doen en projecten te delen bijvoorbeeld.

Beginnen met pinnen op Pinterest

Als je een board hebt gecreëerd, kun je beginnen met pinnen. Zowat alles wat je tegen komt online en graag op een board wilt zetten, kun je pinnen. Dat is vooral heel makkelijk met de pin it button, een Chrome browserextension van Pinterest. Sleep de button rechtstreeks naar je Chrome bookmarks bar om de button te installeren. Nadat je de button geïnstalleerd hebt, is pinnen super makkelijk. Stel je wilt een fotootje van een website pinnen. Dan klik je gewoon in je bookmarks bar op Pin It. Dan verschijnen alle afbeeldingen van de pagina die je op dat moment open hebt in beeld. Je klikt op het fotootje dat jij graag wilt pinnen, en dan kun je kiezen in welke board je het plaatje wilt pinnen. Je kunt ook handmatig op Pinterest een pin toevoegen of zelf een bestand uploaden vanaf je computer.

Hoe repin je iets met Pinterest?

Je kunt ook repinnen, dat is iets opnieuw pinnen wat iemand anders al gepind heeft. Gebruik dan gewoon de repin button bovenaan een andere pin (soms moet je even met je muis bovenin een plaatje staan en dan verschijnt de repin button vanzelf links bovenin) en selecteer de board waar je de foto, afbeelding of de video op wilt prikken.

Pinterest voor bedrijven

Omdat Pinterest zo ontzettend visueel is en mensen echt delen wat ze mooi vinden, kan Pinterest ook ontzettend handig zijn voor bedrijven. Je kunt een pinboard maken voor bepaalde klanten, je eigen producten pinnen, brainstormen over onderwerpen en nog veel meer.

Abonneer je op onze video’s

In de volgende video leg ik uit hoe je dat nou precies doet en wat voor bedrijven het meeste kunnen halen uit Pinterest. Tot volgende week woensdag! Wil je deze video’s elke week kijken? Abonneer je dan op het Frankwatching YouTube-kanaal. Volg Frankwatching ook op Pinterest!