Infographic, Trends

De kracht van Facebook voor adverteerders [infographic]

0

De laatste jaren zijn social media belangrijk geworden voor de marketingmix van organisaties. Zo ook het adverteren binnen sociale netwerken. Met bijna 1 miljard gebruikers is Facebook op dit moment een krachtig netwerk om de doelgroep te bereiken en met het merk of de organisatie te binden. De mogelijkheden van Facebook voor adverteerders lees je vandaag in de serie Infographic Day.

Wat doe je als je adverteerders wil laten zien wat de kracht van jouw sociale netwerk is? Precies! Je maakt een infographic met daarin de belangrijkste cijfers. Dat dacht ook het marketingteam van Facebook. De onderstaande visualisatie hebben zij ontwikkeld met daarin cijfers en feiten over het sociale netwerk om zo adverteerders en marketeers inzicht te geven in de mogelijkheden.

3,2 miljard likes en reacties

Zo blijkt uit de cijfers dat op dit moment meer dan de helft van de 955 miljoen gebruikers elke dag inlogt op Facebook. En zij plaatsen dagelijks 3,2 miljard likes en reacties. In totaal besteden Facebookgebruikers gemiddeld 6 uur en 35 minuten per maand op het sociale netwerk. Bijna het dubbele in vergelijking met Google, waar gebruikers gemiddeld 3 uur en 20 minuten per maand doorbrengen. Het aantal mobiele Facebookgebruikers per maand staat nu op 543 miljoen, een stijging van 67%vergeleken met vorig jaar.

Wil je alle cijfers en feiten lezen omtrent de kracht van Facebook voor adverteerders? Scrol dan snel naar beneden om de infographic te bekijken. Klik op de afbeelding voor een groter exemplaar.

Hier kun je de hele serie Infographic Day volgen. Ben jij een liefhebber van infographics? Volg dan ook het Pinterestaccount van Frankwatching. Hier verzamelen we de beste infographics, screencasts en visuals over online en social.