Video, Apps & Tools, How to

Adverteren op LinkedIn: 4 tips van LinkedIn-expert

0

Pelpina LinkedIn AdverterenWist je dat LinkedIn een perfect platform is om heel gericht te adverteren? In deze video spreek ik met Martine Meijburg, die voorheen sales en marketing deed voor LinkedIn en dus ontzettend veel inside tips & tricks heeft! 

Accepteer cookies

1. Maak gebruik van Nederlandse tekstadvertenties

Het is sinds kort mogelijk om gebruik te maken van Nederlandse tekstadvertenties. Dat was lange tijd niet mogelijk, maar nu dus wel en dat is goed om te weten. Hierdoor kun je je nu dus veel meer richten op de Nederlandse professionals. Uiteindelijk is het natuurlijk mooi om je bedrijf goed in beeld te brengen met een all-round visitekaartje op LinkedIn. En daar zijn ook een aantal mogelijkheden voor. Kijk bijvoorbeeld naar een homepage-takeover, of een interactieve sponsored poll.

2. Bepaal je target audience

Martine zegt dat LinkedIn een perfect platform is voor gericht adverteren. Je kunt je richten op regio’s, markten en verschillende soorten professionals. Op LinkedIn bestaan ontzettend veel groepen die zich specialiseren in een bepaald onderwerp of een bepaalde markt. Deze groepen lenen zich uitstekend voor adverteerders. Volgende week, in deel 2 van deze LinkedIn-serie, legt Martine stap voor stap uit hoe je je op een bepaald publiek (audience) kunt richten.

3. Combineer advertentiemogelijkheden

Martine geeft aan dat het vaak verstandig is om de verschillende advertentiemogelijkheden op LinkedIn te combineren en je advertenties interactief te maken. Je zou bijvoorbeeld kunnen denken aan een rectangle banner met daarnaast een sponsored poll. Nederlanders houden van stemmen – en zo kun je je advertenties interactief maken. Aan een sponsored poll kun je heel makkelijk je eigen media koppelen, zoals je advertenties.

4. Maak je LinkedIn company page in orde

Voordat je adverteert op LinkedIn, moet je er natuurlijk voor zorgen dat je eigen zaken op orde zijn. Dit lijkt misschien logisch, maar is niet altijd het geval, volgens Martine. Zorg dus voor een professionele LinkedIn company page, die dient als ‘visitekaartje’ naar je bezoekers: met handige links, contactinformatie en relevante status updates.

Abonneer je op onze video’s

Wil je deze video’s elke week kijken? Abonneer je dan op het Frankwatching YouTube-kanaal. En wist je dat Frankwatching ook een LinkedIn Company page heeft, die je kunt volgen, plus een actieve LinkedIn-groep waar je lid van kan worden?