Video, Apps & Tools, How to

Paid, owned en earned media: tips voor LinkedIn

0

Het paid, owned en earned mediamodel is inmiddels behoorlijk bekend in de interactieve marketingwereld. Met het model categoriseer je al je media-inspanningen onder deze drie noemers, waardoor je uiteindelijk kan bepalen wat jouw beste adverteer- en marketingopties zijn. In deze video past LinkedIn-expert Martine Meijburg het model toe op LinkedIn.

Om deze video of embedded content te zien, moet je marketing cookies accepteren.

Paid media op LinkedIn

Paid opties gebruik je om je boodschap aan te jagen. Binnen LinkedIn zijn er verschillende betaalde opties, onder andere tekstadvertenties, homepage takeovers en sponsored polls – of een combinatie van opties. Om je boodschap goed aan te jagen, moet je er voor zorgen dat je company page goed is ingericht. Als je adverteert, gaan mensen op je bedrijfsnaam klikken of op je zoeken – dus zorg ervoor dat jouw bedrijf of merk een goed gezicht heeft op LinkedIn.

Owned media op LinkedIn

Met ‘owned’media is je doel om ‘thought leadership’ te creëren binnen je doelgroep. LinkedIn-groepen zijn hier uitstekend voor. Martine zegt dat het belangrijk is om niet alleen je eigen producten of services te promoten, de bedoeling is juist om een discussie op gang te krijgen. Martine zegt dat de LinkedIn-groep van Philips, ‘Innovations in Health‘ een uitstekend voorbeeld is van ‘thought leadership.’

Een ander goed voorbeeld van ‘owned media’ is de representatie van je werknemers op LinkedIn. Martine geeft een aantal goede tips in de video.

Earned media op LinkedIn

Binnen LinkedIn zijn er veel verschillende opties om ‘earned’ toe te passen. Denk bijvoorbeeld aan recommendations krijgen of geven en groepsactiviteiten (die je kunt integreren in je eigen website).

Abonneer je op onze video’s

Wil je deze video’s elke week kijken? Abonneer je dan op het Frankwatching YouTube-kanaal. En wist je dat Frankwatching ook een LinkedIn Company page heeft, die je kunt volgen, plus een actieve LinkedIn-groep waar je lid van kan worden?