Innovatie

5 Praktische tools om slimmer online te werken

0

Tijd besparen. Effectiever werken. Sneller taken afronden. Wie wil dat nou niet?
In dit video-interview praat ik met Frankwatching-auteur Stephan ten Kate over vijf tools die je snel helpen om slimmer online te werken.

Accepteer cookies

Stephan ten Kate is auteur van het boek ‘Slimmer Online Werken‘. In het boek bespreekt hij in 60 minuten allerlei online tools om efficiënter en effectiever te werken. Deze video is een verkorte versie; we bespreken vijf van Stephan’s favoriete (en soms ietwat onbekende) tools om slimmer te werken.

1. Instapaper

Word je overgoten met online content? Zie je allerlei leuke artikelen, maar heb je geen tijd om ze te lezen (en als je eindelijk wel tijd hebt, weet je niet meer welke artikelen je nou wilde lezen)? Instapaper is een hele handige tool die dat probleem kan oplossen. Bekijk de video voor uitleg van Stephan.

2. Storify

Storify is een tool waarmee je heel makkelijk verhalen of gebeurtenissen visueel kunt laten zien, door het verzamelen van bestaande online content (plaatjes, tweets, artikelen, etc) en die op 1 board te plaatsen. Ook Frankwatching heeft trouwens een Storify-account.

3. Jing

Wil je graag snel een schermafdruk maken en daar wat notities, pijltjes of kleurtjes aan toevoegen? In plaats van prutsen op Paint, kun je ook Jing downloaden (gratis). Daarmee kun je niet alleen makkelijk screenshots maken, maar ook bijvoorbeeld screen casts opnemen. We bespreken een aantal tips voor deze tool in de video.

4. Goodreader

Goodreader is een handige iPad app, waarmee je bestandjes (zoals PDF-documenten) kunt openen en opmerkingen, pijltjes, annotaties of teksten kan toevoegen. Het is ook mogelijk om de tool te koppelen aan bijvoorbeeld Dropbox, Google Drive of Box.

5. SocialBro

Snel je wil non-actieve gebruikers ontvolgen op Twitter. Of je wil efficiënt handige lijstjes maken. Dat hoeft niet 1 voor 1, maar kun je snel en makkelijk aanpakken met de handige tool SocialBro.

Vragen?

Stephan legt deze tools verder uit in ons videogesprek. Heb je nog vragen of opmerkingen over slimmer online werken of de tips die Stephan in de video geeft? Laat het dan gerust even weten in een reactie hieronder. In zijn boek vind je nog veel meer handige tools. En vergeet je je niet te abonneren op het Frankwatching YouTube-kanaal? Tot volgende week woensdag!