Infographic, How to

Zo maak je effectieve social media-berichten [infographic]

0

Je bent al enige tijd online aanwezig. Je hebt een Facebookpagina, houdt een Twitteraccount bij, maar het wil nog niet van de grond komen. Je berichten zijn het nét niet of hebben niet het gewenste effect. Is dit voor jou herkenbaar? Wellicht dat de onderstaande tips en tricks je kunnen helpen om ‘perfecte’ social mediaberichten te creëren.

Het internet staat vol met content, handige adviezen en trucjes. Ook voor het gebruiken van social media. Mycleveragency heeft vanuit verschillende bronnen onderstaande infographic ontwikkeld, waarin tips en adviezen worden gegeven over het aanmaken van goede berichten op social media. Want elk sociaal netwerk heeft zo zijn eigen regels. In deze editie van de serie Infographic Day delen we tips voor Facebook, Twitter, Pinterest en Google Plus.

Facebook

Bij social media staat de interactie met je publiek centraal. Plaats dus berichten die respons uitlokken. Geef antwoord op vragen die men online aan je stelt. Probeer altijd positief te blijven, ook wanneer men negatief reageert. Wanneer je netjes en positief online regeert zullen volgers dit waarderen. Het grootste sociale netwerk van dit moment leent zich goed voor het publiceren van afbeeldingen. Uit verschillende studies blijkt dat een Facebookbericht met een foto of afbeelding veel beter wordt gelezen dan een post zonder visuele content.

Twitter

Bij de populairste microblogsite is het de kunst om in 140 tekens je boodschap of verhaal te vertellen. Maar ook om tijdig antwoord te geven op vragen die Twitteraars aan je stellen. Het is dus raadzaam om je Twitter-account actief bij te houden. Retweeten je volgers jouw bericht? Bedank hen hiervoor en laat zien dat je het waardeert.

Pinterest

Op dit visuele prikbord kun je ook je verhaal vertellen. Maar pin niet zomaar in het wilde weg. Zo blijken afbeeldingen en foto’s waarop geen gezichten te zien zijn vaker gerepinned te worden dan content met een gezicht. Ook blijken de kleuren rood en oranje goed te werken onder Pinterest-gebruikers. Gebruik niet alleen felle kleuren, maar ook lichte kleuren en houdt de achtergrond beperkt.

Google Plus

Het sociale netwerk van Google Plus wil nog niet echt voet aan de grond krijgen in Nederland, maar is zeker geschikt om actief in te zetten om zo hoog te eindigen in zoekmachineresultaten. Wanneer je in je content gebruikmaakt van hashtags (#) zorg je ervoor dat jouw materiaal goed vindbaar is voor andere gebruikers van het sociale netwerk. Ook op Google Plus kun je foto’s en afbeeldingen gebruiken in je posts. Zorg ervoor dat deze van goede kwaliteit en grootte zijn om je boodschap nog beter over te brengen.

Wil je meer tips en tricks over het creëren van effectieve socia mediaberichten? Scrol dan snel naar beneden om de infographic te bekijken. Wil je de visualisatie afdrukken? Klik dan op de afbeelding voor een groter exemplaar.

Zo creeer je een effectief social mediabericht [infographic]

Volg de hele serie Infographic Day. Ben je een liefhebber van infographics? Volg dan ook het Pinterestaccount van Frankwatching. Hier verzamelen we de beste infographics, screencasts en visuals over online en social.