Infographic

Social media in een notendop: kunnen we niet meer zonder? [infographic]

0

Een decennium lang zijn we actief op sociale netwerken. Onlangs bestond Facebook 10 jaar, Twitter dateert uit 2006 en LinkedIn vierde vorig jaar haar tienjarig jubileum. Netwerken die we met regelmaat bezoeken. Ondanks deze successen, verandert het social medialandschap continu. Platformen komen én gaan. Het gaat soms zo snel dat je door de bomen het bos niet meer ziet.

Analyse van de grote platformen

Om je helemaal up-to-date te brengen staan we in de serie Infographic Day vandaag stil bij de rol van sociale netwerken. Want hoe belangrijk zijn social media voor jou en mij? Dat toont het onderstaande visuele overzicht, dat ontwikkeld is door TextMarketeer. Ze analyseerden de platformen Twitter, Facebook, LinkedIn en Pinterest en zette overeenkomsten en verschillen naast (lees: onder) elkaar.

Deze cijfers laten maar weer eens zien hoe populair social media onder internetgebruikers zijn. De cijfers van ruim 600 miljoen Twittergebruikers, 1,2 miljard Facebookers en 70 miljoen Pinners laten je bijna duizelen. Ook van andere communicatiekanalen maken we veelvuldig gebruik, zoals e-mail (3,6 miljard) en mobiel (6 miljard). We willen én zijn continu online.

Waarom gebruiken we social media?

Social media gebruiken we voor verschillende doeleinden. Denk aan interactie, informatie en entertainment. Daarnaast hebben sociale platformen een belangrijke plek ingenomen in onze nieuwsvoorziening. Zo laat de visualisatie zien dat op de sterfdag van zanger Michael Jackson ruim 100.000 tweets per uur verstuurd werden met de woorden ‘Michael Jackson’.

Sociale netwerken vullen dus een belangrijke plek in ons dagelijks leven. En in de toekomst? Zal de groei verder toenemen? Is het (bijna) onmogelijk om zonder sociale platformen te werken en te leven? Wil je meer weten feiten en cijfers lezen over de populairste sociale platformen van dit moment? Scrol dan snel naar beneden om de infographic te bekijken. Klik op de afbeelding voor een groter exemplaar.

Social media in een notendop- kunnen we niet meer zonder? [infographic]Volg de hele serie Infographic Day. Ben je een liefhebber van infographics? Volg dan ook het Pinterestaccount van Frankwatching. Hier verzamelen we de beste infographics, screencasts en visuals over online en social.