Infographic, How to

Welk social media-platform past het best bij jouw organisatie? [infographic]

0

Facebook, Twitter, Pinterest, Instagram: veel ondernemers zien door de bomen het bos niet meer. Social media bieden organisaties zoveel mogelijkheden dat ze niet weten waar ze moeten beginnen en hoe ze social media kunnen inzetten op het gebied van marketing, communicatie of andere gebieden. Is deze situatie voor jou herkenbaar?

Wie is jouw doelgroep?

De onderstaande infographic van Merchantmoney helpt je op weg. Met de visual helpen ze je te kiezen wat voor jouw onderneming de meest effectieve social media-platformen zijn. Super handig! Maar voordat je het platform gaat kiezen, is het van belang dat je gaat nadenken over het wie en waarom. Wie is de doelgroep? Wat willen zij? Waar bevinden zij?

Wat wil jouw doelgroep?

Door dit goed in kaart te brengen maak je een grote stap. Als je je doelgroep begrijpt, is de keuze van het middel makkelijker. Dus ga niet uit van de gedachte dat je Facebook moet inzetten omdat dit momenteel het populairste platform is. Verplaats je in je doelgroep. Op welke netwerken is zij actief? En wat is voor hen interessante content? Denk niet alleen in de vorm van tekst, maar ook aan foto’s, video’s en infographics.

Maak een plan

Kortom, ga gedegen te werk en stel een plan op. Want de keuze van het social media-platform is slechts een onderdeel van een groter geheel. Wil je meer weten over het effectief kiezen van sociale netwerken voor jouw organisatie? Scrol dan naar beneden om de infographic te bekijken. Klik op de afbeelding voor een groter exemplaar.


Volg de hele serie
social-media inzetten voor je onderneming welk platform kies je - infographicInfographic Day. Ben je een liefhebber van infographics? Volg dan ook het Pinterestaccount van Frankwatching. Hier verzamelen we de beste infographics, screencasts en visuals over online en social.

Foto intro met dank aan Fotolia.