Infographic

8 redenen om vandaag nog te beginnen met bloggen [infographic]

0

Een vraag die ik regelmatig hoor: moet ik gaan bloggen? En de vraag die automatisch volgt: waarom zou ik gaan bloggen? Er zijn ondernemers en marketeers die zich dat afvragen. Want bloggen is toch niet voor iedere onderneming of branche effectief? Is het niet zonde van je tijd?

Gelukkig denkt niet iedere ondernemer of marketeer er zo over, zo laat de onderstaande infographic van CJG Digital Marketing zien. Zij noemen een rapport van Hubspot, waaruit blijkt dat 81 procent van marketeers gelooft dat bloggen een cruciaal onderdeel van het bedrijfsproces is. Nog niet overtuigd? De makers van deze visual geven je acht argumenten om vandaag nog aan de slag te gaan.

1. Je bouwt autoriteit op

Als je gaat schrijven over je vakgebied informeer je niet alleen je lezers, maar deel je ook je kennis. Hierdoor bouw je een expertstatus op waarmee je je doelgroep duidelijk maakt waarom ze voor jou zouden moeten kiezen.

2. Het vergroot je vindbaarheid

Door op je website een blog bij te houden en regelmatig een artikel te publiceren, werk je aan je positie in de zoekresultaten. Google waardeert websites die regelmatig nieuwe content publiceren. Als je relevante en interessante artikelen deelt, plaatst Google je hoger in de zoekresultaten en is de kans groter dat mensen jouw artikel als één van de eerste resultaten te zien krijgen.

3. Het levert je omzet op

Dit is een gevolg op de vorige punten. Door je expertstatus te verhogen en je vindbaarheid te vergroten trek je meer bezoekers naar je website. Als je het vertrouwen van hen wint, is de kans groot dat ze bij jou een product of dienst afnemen.

4. Je versterkt je aanwezigheid op social media

Versterk je aanwezigheid op social media door je artikelen onder de aandacht te brengen op de platformen waar je actief bent. Ook is het belangrijk dat je zorgt dat lezers jouw artikelen kunnen delen met hun online netwerk. Als je gebruikmaakt van deelopties voor Facebook, Twitter of andere netwerken, vergroot je je bereikbaarheid en trek je meer bezoekers naar je website.

Wil je alle argumenten om te beginnen met je blog lezen? Scrol dan naar beneden om de infographic te bekijken. Voor een groter exemplaar klik je op de afbeelding.

8 redenen om vandaag te beginnen met bloggen [infographic]

Volg de hele serie Infographic Day. Ben je een liefhebber van infographics? Volg dan ook het Pinterestaccount van Frankwatching. Hier verzamelen we de beste infographics, screencasts en visuals over online en social.

Illustratie intro met dank aan Fotolia.