Infographic, How to

Eventmarketing: promoot je evenement met social media

0

Social media is een handig middel om een evenement onder de aandacht te brengen. Vaak zie je dat de organisatie van een evenement vlak voor het evenement flink de kaartverkoop probeert te stimuleren. Maar je kunt social media veel slimmer en breder inzetten.

Start 6 weken voor het evenement met de promotie

Wacht niet tot twee weken voor het evenement met de promotie van de kaartverkoop, omdat je merkt dat je de targets niet haalt. Zorg dat je ruim op tijd begint met de promotie van jouw evenement. Niet door te schreeuwen dat men kaartjes kan kopen, maar door ze te triggeren met interessante sprekers en informatie.

Het wordt in Nederland nog te weinig gedaan, daarom een Amerikaans voorbeeld. Hier wordt de spreker voorgesteld, inclusief een foto en het logo van het evenement.

ms-smmw15-article-14b

Vergeet social media niet tijdens het evenement

Op de dag van het evenement moet er erg veel gebeuren. Toch is het belangrijk om social media ook dan in te zetten. Ben je er zelf te druk voor, zorg dan dat je hulp inschakelt. Zo activeer je de aanwezigen om mee te doen online en informatie of foto’s te delen. Het is bovendien leuk voor de mensen die niet aanwezig kunnen zijn toch wat mee te krijgen van jouw evenement. Daarnaast kun je achteraf terugblikken op de mooie quotes en foto’s die mensen hebben gedeeld.

Een mooi voorbeeld is de quote van Daan Roosegaarde tijdens zijn presentatie op TEDx. Zij hebben een foto gemaakt, zijn naam en de quote samengevoegd. In het artikel ‘Geef evenementen meer schwung met visual storytelling’ vind je meer handige tips over visualisaties voor evenementen.

SME_2

Voor-, hoofd- en nagerecht

Ooit hoorde ik iemand eens zeggen dat je social media moet zien als een voor-, hoofd- en nagerecht. Waarbij in dit geval het evenement het hoofdgerecht is. De content die je vooraf deelt, de teasers, is het voorgerecht. Alles over de dag zelf is het hoofdgerecht. Maar er is ook nog een nagerecht. Zorg dus dat je ook na het evenement actief blijft op social media.

Zo deelde Social Media Week Rotterdam de livestreams die ze gemaakt hebben na het evenement nog eens. Waarom zou je die waardevolle content maar één keer delen?

terublik

In de infographic vind je per fase 5 ideeën over wat je kunt plaatsen op social media. Dus minder kaartverkoop-berichten en meer interessante content waar je doelgroep écht hongerig van wordt!

Promoot-je-evenement-met-social-media

Foto intro met dank aan Fotolia.