Tech

Een robottrainer & 3 andere opvallende Nederlandse startups

0

Op CES 2017 vind je veel innovaties. Dit jaar zijn er maar liefst 30 Nederlandse startups die zich op de beurs presenteren met elk hun eigen, unieke product. In dit artikel (met video’s) een viertal opvallende Nederlandse startups die ik in Las Vegas tegenkwam.

1. SendCloud doet de logistiek voor jouw webshop

De eerste startup is SendCloud. Het stelt (kleine) webshops in staat om het hele logistieke proces uit te besteden. Je hebt als webshop-eigenaar al genoeg aan je hoofd, dus waarom zou je je daar ook nog mee bezig willen houden? Kijk maar naar de video als je wil weten hoe SendCloud dat doet.

Accepteer cookies

2. SciSports filmt met 14 camera’s het voetbalveld voor analyses

SciSports wil met BallJames door het gebruik van 14 cameras sport gaan revolutionaliseren. Hoe ze dat gaan doen en wat voor soort data ze eruit halen, kun je allemaal horen in de video.

Accepteer cookies

3. Robottuner traint robots en autonome voertuigen op menselijk gedrag

Op CES – dat is het leuke van de beurs – zie je allerlei bedrijven met uiteenlopende producten en diensten. Zoals bijvoorbeeld Robottuner, die robots en autonome voertuigen wil leren hoe mensen zich gedragen. Klinkt dit wat vaag? Kijk maar naar de video voor meer uitleg.

Accepteer cookies

4. Babywatcher verhuurt compacte ultrasound scanner

Het krijgen van een kind is een enorme gebeurtenis in het leven van aankomende ouders. Veel bedrijven zien dat en bieden producten en diensten die ouders helpen er klaar voor te zijn en te genieten van de zwangerschap. Babywatcher doet dat door het verhuren van draagbare ultrasoon scanners, zodat je thuis naar je ongeboren baby kunt kijken.

Accepteer cookies

Dit zijn een paar van de meest opvallende producenten en producten die ik op heb CES gespot. Welke spreekt jou het meeste aan?