Contentcuratie

Top 10: snelheid voor Google, SEO en de #Tweede Kamerverkiezingen

0

De maand van de verkiezingen ligt achter ons en de lente is begonnen! Tijd om terug te kijken naar de populairste artikelen van de maand maart. Deze maand besteedden we natuurlijk veel aandacht aan de Tweede Kamerverkiezingen van 15 maart, maar keken we ook naar de nieuwe versie van LinkedIn en leerden we waarom een voorjaarsschoonmaak ook handig is voor contentmarketing.

1. Google wordt strenger: verbeter juist nu de snelheid van je website

Google kiest meedogenloos de kant van de gebruiker en dat betekent dat websites die sneller zijn voorrang krijgen boven langzame websites. Snelheid is dus een onderdeel van SEO geworden. Wist je dat zelfs websites als telegraaf.nl en nos.nl langzaam zijn volgens de criteria van Google? Bekijk in dit artikel hoe je effectief aan jouw snelheid kunt gaan werken.

2. Waarom de nieuwe Nokia 3310 slechts een symptoombestrijder is

Groot nieuws: de Nokia 3310 komt terug! In Barcelona werd hij met veel bombarie gepresenteerd. Zo’n ouderwets toestelletje zou handig zijn, omdat je dan geen afleiding meer hebt en gefocusd kunt gaan werken. Toch is dat slechts sympoombestrijding, aldus onze columnist Joost. Lees in de column waarom hij dat vindt.

3. De 4 opvallendste communicatieblunders van politici tegenover jongeren

Politici en jongeren zijn een ongelukkige combinatie. Zo kunnen politici moeilijk aansluiting vinden bij de belevingswereld van jongeren en spreken ze jongeren niet op de juiste manier aan. In het programma ‘De Klas Kiest’ van EditieNL voelden jongeren politici aan de tand. En dat ging niet van een leien dakje…

4. Waarom je nu moet stoppen met de manipulatie van het puberbrein

Pas ongeveer 10 jaar is bekend dat het puberbrein anders is dan het brein van volwassenen. Over het algemeen hebben pubers een enorme honger hebben naar intensiteit. Hun stemmingen zijn juichend of depressief, en niets ertussenin. Dat betekent ook dat het puberbrein makkelijk is te beïnvloeden voor advertenties, social media en andere marketing-uitingen. Tijd om daar mee te stoppen, aldus onze auteur. Ben jij het met hem eens?

5. LinkedIn: 9 tips bij het nieuwe design & de aangepaste functies

Het is je vast niet ontgaan: LinkedIn ziet er sinds vorige maand heel anders uit. Dat bekent ook dat sommige functies erbij zijn gekomen, waar anderen zijn afgevallen. Waar kun je belangrijke functies terugvinden en hoe maak je optimaal gebruik van het nieuwe design? Onze LinkedIn-experts Judith en Sebastiaan zochten het voor je uit!

LinkedIn

6. App-bouwers opgelet! Zo automatiseerde ik de Kamergotchi-app

Heb jij ook een hele tijd een miniversie van Jesse Klaver, Lodewijk Asscher of Sylvana Simons op je telefoon gehad? De Kamergotchi was razend populair, maar hij bleek ook te automatiseren, waardoor je niet meer iedere dag eten of liefde aan je poppetje hoefde te geven. Hoe de app geautomatiseerd werd en hoe je dit kunt toepassen bij andere apps lees je in dit artikel.

mensen smartphone

7. Contentmarketing voor kleine organisaties: 6 keuzes voor succes

Content is bij kleine organisaties soms nog een ondergeschoven kindjes. Het lijkt veel werk en tijd te kosten en het levert niet direct iets op. Toch kun je met een doordacht idee al een hoop resultaat behalen. Als je maar keuzes maakt!

Cover contentmarketing kleine organisaties

8. Doe de voorjaarsschoonmaak voor je content & eindig hoger in Google

Soms heb je content op je website die eigenlijk niet zo goed meer aansluit, verouderd is of om andere redenen niet goed converteert. Door eens kritisch naar je content te kijken en dingen weg te gooien, aan te passen of op te frissen kun je je site een mooie boost geven en ook nog eens hoger in Google eindigen. Doen dus!

9. SEO verandert: 5 learnings om in 2017 up-to-date te blijven

Niets zo veranderlijk als het vakgebied SEO. Waar vroeger backlinks superbelangrijk waren, moet je nu vooral rekening houden met de mobiele bezoekers en zorgen dat je site een veilig certificaat heeft. De belangrijkste 5 learnings lees je in dit artikel.

seo

10. 4 onmisbare trends voor leadgeneratie: zo bind je jouw klanten

Nog meer trends, maar deze keer over leadgeneratie. Massacommunicatie werkt niet meer, de klant verwacht één-op-ééncommunicatie via chatkanalen of gepersonaliseerde aanbiedingen. Zo zorg je ervoor dat je daar op inspeelt.

Dat was ‘m alweer de top 10 van de maand maart. Welk artikel is jouw favoriet? De maand april staat in het teken van onze afgelopen themaweek social messaging. Ongetwijfeld vind je in de volgende top 10 artikelen terug over dit thema.