Content

Jouw video in een 360-gradenwereld, zo makkelijk is het

0

Je kent ze wel, video’s die voor een green screen zijn opgenomen zodat je je in een andere wereld waant. Tegenwoordig heb je zo’n andere filmscène binnen handbereik, want met je smartphone kun je je zonder andere tools in een 360-gradenwereld bewegen.

Een scène binnenstappen en deze vastleggen op video. Het kan met de nieuwste technieken en zonder green screen. Hoe dan? Op een heel simpele manier, met een app.

Accepteer cookies

De app ‘Clips’ maakt gebruik van de true depth-camera van je smartphone. Daarmee begeef je je in een 360-gradenwereld. Je kunt kiezen uit allerlei verschillende scènes. De camera kun je in die wereld helemaal omhoog, omlaag of 360-graden rond bewegen. Je loopt dan dus rond in die scène.

Nieuwe mogelijkheden

Voor bedrijven kan deze technologie erg interessant zijn, ook omdat het alleen nog maar meer gaat ontwikkelen. In de toekomst kun je je eigen achtergrond en 360-gradenscène maken. En dat biedt mogelijkheden!