Contentmarketing

Visuele contentmarketing: 14 feiten die je moet kennen [infographic]

0

Visuele content heeft in de afgelopen jaren een belangrijke plek gekregen bij bedrijven en marketeers. Zeker in dit tijdperk waar informatie 24/7 tot de beschikking is wil je dat jouw boodschap eruit springt. Hoe pak je dit aan?

Visuele informatie wordt sneller opgenomen

Door gebruik te maken van foto, illustratie of een video bij je tekst val je meer op bij je doelgroep. Het spreekwoord luidt immers ‘een beeld zegt meer dan 1.000 woorden’. En dat klopt. Verschillende onderzoeken tonen aan dat 90 procent van de informatie die naar onze hersenen wordt verstuurd visueel is. Visuele content nemen we sneller op dan tekst.

Met alleen het plaatsen van een foto of illustratie ben je er niet. Daarvoor is meer nodig. Ieder jaar onderzoekt Venngage hoe marketeers visuele content toepassen in hun marketing en communicatie en wat het effect daarvan is. De resultaten visualiseerde zij in de onderstaande infographic.

Stockbeelden zijn het populairst

Uit de resultaten blijkt dat marketeers vorig jaar meer visuele content verwerkte in hun communicatie dan in 2018. Vaak was dit in de vorm van stockfoto’s. Maar het gebruik van stockbeelden leidde niet tot het grootste effect. Het publiceren van illustraties en infographics had het meeste effect om marketingdoelstellingen te bereiken, aldus de marketeers.

Visuele contentmarketing: essentieel

Visuele content wordt door bijna de helft van de marketeers gezien als een essentiële marketingvorm. De meeste content (62 procent) wordt ontwikkeld voor de website, gevolgd door Facebook (49 procent) en Instagram (43 procent).

Gemiddeld wordt er twee uur per week vrijgemaakt voor de ontwikkeling van nieuwe content. Daarbij worstelt 43 procent van de marketeers met het consistent ontwikkelen van content. 39 procent van de marketeers plaatst twee tot vijf keer per week nieuwe content.

Wil je meer lezen over de resultaten van het onderzoek naar het gebruik van visuele content? Scrol dan naar beneden om de infographic te bekijken. Voor een groter exemplaar klik je op de afbeelding.

Infographic over visuele contentmarketing.

Benieuwd naar meer infographics? Volg dan de hele serie Infographic Day. Ben je een liefhebber van infographics? Volg dan ook het Pinterestaccount van Frankwatching. Hier verzamelen we de beste infographics, screencasts en visuals over online en social.