SEO

50 opfris-tips om jouw website SEO-proof te maken [infographic]

0

Hoog in de zoekresultaten van zoekmachines eindigen is voor iedere websiteeigenaar belangrijk. Het kan geen kwaad om regelmatig kritisch naar je website te kijken om te zien waar je een inhaalslag kunt maken. Er zijn diverse aandachtspunten die hierbij belangrijk zijn. Ik deel een infographic met 50 tips waarmee jij je website SEO-proof kunt maken.

Drie aandachtspunten

Mocht je kennis hebben over SEO, dan weet je dat er verschillende factoren een belangrijke rol spelen. Een daarvan is relevante verwijzingen naar jouw website. Denk hierbij aan links die geplaatst zijn op andere websites (linkbuilding). Dit wordt ook wel off-page SEO genoemd.

Twee aandachtspunten hebben te maken met on-page SEO. Zo is het belangrijk om frequent content te plaatsen die geoptimaliseerd is voor zoekmachines en dat de techniek ook SEO-proof is. Over deze twee aandachtspunten heeft Digital Ducats de onderstaande infographic ontwikkeld. Het zijn 50 manieren waarmee jij vandaag aan de slag kunt gaan om je website te optimaliseren voor zoekmachines.

Neem je website onder de loep

De tips zijn niet alleen belangrijk voor nieuwe websites. Ook als je website al een tijdje bestaat, is het noodzakelijk om deze af en toe onder de loep te nemen om te kijken wat verbeterpunten zijn. Loop bijvoorbeeld alle teksten na om te controleren of deze onder andere de juiste zoekwoorden en title tags (zoals H1, H2) bevatten. Controleer de snelheid van je website, want ook dat heeft invloed op je ranking in zoekmachineresultaten. Daarnaast moet je niet vergeten je afbeeldingen na te lopen om te kijken of die zijn voorzien van de juiste omschrijvingen. En werken alle interne en externe links op je website?

Wil jij een voorjaarsschoonmaak op je website houden en deze onder de loep nemen met de 50 aandachtspunten uit de infographic? Klik op de afbeelding om deze handige checklist groter te maken of om uit te printen.

SEO infographicBenieuwd naar meer infographics? Volg dan de hele serie Infographic Day. Ben je een liefhebber van infographics? Volg dan ook het Pinterestaccount van Frankwatching. Hier verzamelen we de beste infographics, screencasts en visuals over online en social.