Video, Inspiratie

Ronald van den Hoff: “Waar ga je vandaag waarde creëren?

0

“Mensen van mijn generatie zeggen nog wel eens dat ze ‘online gaan’. Maar online en offline zijn één wereld, je bent constant in verbinding met elkaar.” Trendwatcher en ondernemer Ronald van den Hoff deelt zijn visie op de toekomst van werk en de werkplek. “We realiseren ons dat we een keuze hebben, je kunt waarde creëren en kennis uitwisselen op kantoor, thuis of een andere omgeving. De zogenaamde third spaces. Het wordt een mix.”

Ronald van den Hoff  is oprichter van Seats2meet, actief in 8 landen als nieuw soort ontmoetings,- werk- en congresruimtes. Van den Hoff heeft een heldere visie over de veranderingen in deze maatschappij. Dit noemt hij ‘society 3.0’. Hij is schrijver van het boek Society 3.0: a movement, a guiding light and a change agent in our ever dynamic world (affiliate).

Het is door corona pijnlijk duidelijk waar onze zwakheden liggen.

“De waardeketen is kwetsbaar en gaat verdwijnen, heb ik altijd gezegd. Het is door corona pijnlijk duidelijk waar onze zwakheden liggen. Alle producten komen uit China, toen dat begin dit jaar stokte kwam zelfs de Duitse auto-industrie stil te liggen. Dat moeten we anders organiseren, met waarde-netwerken. We moeten veel meer gebruikmaken van collectieve intelligentie, informatie delen en elkaar hierin vertrouwen.”

Met elkaar overleven

Waar ziet Ronald de focus voor de komende periode? “Denk na over hoe je als bedrijf kunt overleven en raak niet in paniek. Probeer toch een creatief proces in te gaan en blijf verbinding zoeken, je staat er niet alleen voor. De kennis zit in netwerken, waar je ook toegang tot hebt. Praat ook met je concurrentie, want is geen concurrentie meer. Ze zitten in hetzelfde schuitje.”

Accepteer cookies

Bekijk hier de interviews met de andere thought leaders.

Open Up Digitals is een serie video-interviews met thought leaders uit de wereld van digitale transformatie en de digitale werkplek. Keynote-spreker en trendwatcher Lieke Lamb spreekt met een indrukwekkende line-up top-experts uit Europa, de VS en Australië. Over hoe zij de wereld van nu ervaren, welke veranderingen zij zien en hoe de toekomst van ons werk en leven zal zijn.

Thema’s als de digitale transformatie, innovatie, HR, future of work, communicatie, samenwerking en verbinding staan centraal in deze serie. Hoe moeten bedrijven met veranderingen omgaan, wat kunnen medewerkers doen om aan te haken en welke les moeten we leren? Een positieve kijk in de wereld van morgen, door de ogen van de thought leaders. Open Up Digitals is een co-productie van Fellow Digitals en Frankwatching.