Social media

Voorkom een zomerdip: 15 ideeën voor content op social media [infographic]

0

De vakantieperiode is voor veel mensen een periode van rust en bezinning. Maar dat betekent niet dat je je socialmedia-activiteiten ook op vakantie kan sturen. Het belangrijkste is dat je in deze periode consequent aan je socialmedia-beleid werkt en content blijft creëren. Schiet dat er bij jouw organisatie bij in? Of is je hoofd al bij de vakantie of gebeurt er gewoon weinig, waardoor je minder inspiratie hebt? Hier zijn 15 ideeën voor content op social media om een zomerdip te voorkomen.

Inspiratiegids om content te ontwikkelen

Weg met excuses van drukte, het is mooi weer of de doelgroep is toch niet online omdat het vakantietijd is. De zomerperiode is juist de periode om je doelgroep en nieuwe volgers te bereiken. Voor het creatieproces geeft Click Dimensions je een duwtje in de juiste richting met de onderstaande infographic.

Laat de creativiteit maar stromen

Het is een visual boordevol inspiratie om content te creëren voor bijvoorbeeld jouw Facebook-, Instagram, Twitter- of LinkedIn-pagina. Denk aan een kijkje achter de schermen, testimonials van jouw klanten of een zomergroet. Deel artikelen of blogposts die op jouw website gepubliceerd zijn of ontwikkel een e-book of whitepaper. Creëer berichten om nieuwe medewerkers te werven of een aankondiging van producten en diensten die in het najaar verwacht worden. Of deel content van anderen. Denk aan die klant die enthousiast is over jouw product of dienst of relevante nieuwsberichten of artikelen binnen jouw branche.

Niet elke vorm van content is geschikt voor elk socialmedia-kanaal. Naast de ideeën voor content, vind je in de infographic daarom ook tips welk type content geschikt is voor de genoemde platformen.

Wil jij inspiratie opdoen om de zomerperiode goed te benutten op jouw social mediaplatformen? Scrol dan naar beneden om alle 15 ideeën om content te creëren te bekijken. Klik op de afbeelding voor een groter exemplaar.

Infographic met inspiratie voor content op social mediaVolg de hele serie Infographic Day. Ben je een liefhebber van infographics? Volg dan ook het Pinterestaccount van Frankwatching. Hier verzamelen we de beste infographics, screencasts en visuals over online en social.