Content

Zo ontwikkel je zelf een explainer-video in 9 stappen [infographic]

0

Video is een krachtige en effectieve contentvorm die je voor verschillenden doelen en kanalen kunt inzetten. Denk aan je website, in mailings, als advertentie(campagne), in een WhatsApp-bericht of via social media. In korte tijd kan je met een explainer-video een groot bereik hebben om je boodschap over te brengen of je verhaal te vertellen.

Informatie uitgelegd in een notendop

Wellicht heb jij goede ervaringen met het inzetten van video in je communicatie of marketing. Denk aan een promotievideo, vlog van een medewerker, bedrijfsfilm, aftermovie van een evenement, een wervingsvideo en noem maar op.

Maar heb je video ook wel eens ingezet om uitleg of een instructie te geven? Om bijvoorbeeld je doelgroep op weg te helpen met een nieuw product of je pas gelanceerde dienst? Je kunt het ook inzetten om kennis/uitleg te geven over ingewikkelde onderwerpen. Zo publiceert NOS op 3 regelmatig een explainervideo over complexe onderwerpen om zo op een duidelijke manier en in korte tijd uitleg te geven.

Explainervideo’s zijn erg populair en vaak vind je ze op een landingspagina van een bedrijf of worden ze via socialmediakanalen gedeeld. Ze zorgen voor meer conversies, maar het is ook een handige manier om informatie snel te communiceren en daarbij je bedrijf, product of dienst goed neer te zetten. En de kijker kan het bekijken in zijn eigen tijd en zo vaak hij wil.

Explainer-video? Stappenplan voor beginners

Mocht je niet goed weten hoe je het beste een effectieve explainervideo kunt ontwikkelen en met welke zaken je rekening moet houden, dan is de onderstaande visual zeker de moeite waard om te bekijken. Het team van Yum Yum Videos helpt je namelijk op weg om zelf aan de slag te gaan met het ontwikkelen van explainervideo’s. Niet met een uitlegvideo, maar via de onderstaande infographic. Het is een handig stappenplan waar het gehele proces aan je wordt uitgelegd, van het ontwikkelen van een script tot het delen van je video via verschillende kanalen.

Nieuwsgierig? Scrol dan naar beneden om de infographic te bekijken. Voor een groter exemplaar klik je op de afbeelding.

Ben je een liefhebber van infographics? Volg dan de hele serie Infographic Day. Hierin bespreekt Bianca van de Ketterij elke keer een relevante infographic.