Partnercontent

Opschalen én opvallen met behulp van automation: “Eindelijk tijd voor strategie en creativiteit”

0

Creativiteit en strategie floreren dankzij automation. Het klinkt tegenstrijdig, maar niets is minder waar. Dat is ook precies wat Guy Schepers, Head of Paid bij Fingerspitz, heeft ervaren. Dankzij slimme technologie kan het Nederlandse marketingbureau sneller en efficiënter werken, fors meer campagnes uitvoeren én creatiever zijn dan ooit tevoren. Maar wat zijn nu precies de uitdagingen in social advertising en hoe draagt de juiste geautomatiseerde oplossing bij aan geweldige content?

Adverteren op social media is complex en tijdrovend, vooral als je nog alles handmatig doet. “Dankzij automation zijn we véél minder bezig met handmatig werk en hebben we eindelijk tijd voor strategische klantgesprekken”, zegt Guy. En volgens de advertentiespecialist zijn deze gesprekken van groot belang.

Want het socialmedialandschap is drastisch veranderd en doelgroepen zijn moeilijk in een hokje te plaatsen. Instagram, Facebook en Snapchat vragen constant om nieuwe en unieke boodschappen die de aandacht trekken. Ondertussen is adverteren veel duurder geworden en valt de ROI bij 6 op de 10 bedrijven lager uit, blijkt uit onderzoek. Slapeloze nachten zou je er van kunnen krijgen…

Sneller, efficiënter & creatiever

Maar gelukkig leven we in 2023 en kunnen slimme automatiseringstools saaie en tijdrovende repetitieve taken uit handen nemen. Guy legt uit: “Zonder onze tool Hunch zouden we 2 tot 3 dagen in de week bezig zijn met het uploaden van standaardbanners en -carrousels.” Fingerspitz doet dus tegenwoordig veel meer in veel minder tijd. En heeft ‘standaard’ verruild voor content die creatiever, gerichter en persoonlijker is.

Campagne Fingerspitz via Hunch

Automatisering blijkt dus ook een perfecte remedie tegen creatieve vermoeidheid te zijn. Want nu er meer tijd en ruimte in de agenda (én het hoofd) is om buiten de gebaande paden te denken, ontstaan frisse en originele ideeën. Bovendien kunnen marketeers heel eenvoudig samenwerken met designers vanuit een gecentraliseerd platform. En het resultaat mag er zijn. Want creativiteit stuurt volgens Meta maar liefst 56% van de sales-ROI van campagnes aan. Meta’s advertentieveiling geeft ook de voorkeur aan (kwalitatieve!) creativiteit, wat weer leidt tot lagere kosten en een lagere CPM.

Persoonlijker & productiever

Weg dus met saaie en inspiratieloze (statische) campagnes. Dankzij de combinatie van creativiteit, technologie en data kun je in een handomdraai duizenden gepersonaliseerde en merkconsistente creatives maken. Tekst en audiovisuele elementen worden dynamisch aangepast aan de specifieke interesses en voorkeuren van de getargete doelgroep. Zo worden verschillende doelgroepen met precies de juiste boodschap op het juiste moment via het juiste kanaal bereikt.

En dat is een verademing voor Guy’s team. “Want ik hoef nu eigenlijk nog maar 1 campagne te maken, alle content in te laden en de rest gebeurt automatisch”, zegt hij. Met andere woorden: je kunt als marketeer of bureau tot een ongekend hoog niveau opschalen zonder de inzet van extra personeel. En je houdt zelfs tijd over voor wat écht belangrijk is. Voor Fingerspitz is dat gepersonaliseerde ervaringen creëren en leveren, maar ook optimaliseren en innoveren.Campagne Fingerspitz via Hunch

Veel testen & snel bijsturen

Als je eenmaal campagnes hebt gelanceerd, wil je natuurlijk weten welke het beste presteren. Met A/B-testen kun je dit eenvoudig bepalen. Ook kun je met vooraf gedefinieerde regels de prestaties realtime monitoren en automatisch stoppen met campagnes die niet werken. Een geweldige functionaliteit, vindt ook Guy, want de social ROI bepalen is steeds moeilijker geworden. “Het is een van onze grootste uitdagingen. Een paar jaar geleden werd elke klik en conversie nog gemeten, maar dat is allang niet meer zo.”

Maar liefst 87 procent van marketeers worstelt hier overigens ook mee, blijkt uit een Social Media Examiner-rapport. En dat terwijl inzicht in het bereik en resultaat cruciaal is voor het succes van je advertenties. Werkt er iets niet zoals je had gehoopt, dan kun je snel en soepel bijsturen of misschien wel volledig van koers veranderen. Inzicht geeft je dus ook meteen een voorsprong op je concurrentie. En wie wil dat nu niet in de zoektocht naar meer bereik, conversie en sales?

Maak kennis met Hunch

Creatiever, productiever én meer inzicht dankzij automation en AI. Ja, het kan echt! En veel bedrijven, bureaus (zoals Fingerspitz) en marketeers zijn er al volop mee bezig. Wil jij ook een eerste stap zetten, of zoek je een tool die beter bij je doelstellingen past?

Maak kennis met Hunch, een creative-first automatiseringsplatform dat dynamische video- en beeldproductie combineert met geautomatiseerde advertentie-inkoop. En daarbij de nieuwste automation- en AI-ontwikkelingen gebruikt.

Hunch is een tool die talloze voordelen biedt voor marketeers en bedrijven. Van meer efficiëntie en kostenbesparing tot een verbeterde klantbeleving. En van makkelijker inspelen op continu veranderende trends en tot nooit meer ’s nachts wakker liggen van veel te dure campagnes die vrijwel niemand ziet. 😉

Wil jij meer weten over de mogelijkheden van Hunch? Bezoek onze website voor meer informatie en vraag vrijblijvend een demo aan.