Bedrijfsnieuws

Bekroond The Gradient levert IT in gewone mensentaal

Fair Focus Communicatie

Amsterdams Kritco haalt Oekraïense wereldtopper naar ons land

Tijd en geld besparen en als resultaat een website die commercieel scoort, goed te bedienen en kwalitatief hoogwaardig is. Het Amsterdamse IT-bedrijf Kritco vertegenwoordigt sinds kort User Interface (UI) en User Experience (UX) expert The Gradient voor de Nederlandse markt. Dit Oekraïense bureau, dat door het gezaghebbende reviewplatform Clutch tot de wereldtop wordt gerekend, werkt op een degelijke en vooruitstrevende manier. Voorafgaand aan de ontwikkelfase wordt een goed gedocumenteerd UI/UX-traject doorlopen, dat de hele serie uitgewerkte schermen oplevert. Dat geeft de uiteindelijke web/app bouwer een goed beeld van het hele proces en de klant maximale controle. Zo slaat Kritco een brug tussen het bedenken en het bouwen van een website.

Visueel in kaart
De kern van ieder UI/UX-traject is dat de gebruiker de interface ervaart als aantrekkelijk, intuïtief te bedienen en als herkenbaar onderdeel van het bedrijf. Bijzonder aan de aanpak van The Gradient is dat de commerciële propositie van de klant en alle bijbehorende business en procesregels, meteen bij de intake worden besproken en meegenomen in het ontwerp. Met degelijk uitgewerkte schermen worden de wensen van de klant visueel in kaart gebracht en de ontwikkelaar bouwt wat er is vastgelegd. Zodoende kunnen ook ondernemers zonder IT-kennis nauw betrokken blijven bij de ontwikkeling van hun website. Beperkingen of uitdagingen op IT-gebied komen ook aan de orde, zodat wat ontworpen wordt ook commercieel scoort, voldoet aan de kwaliteitseisen, goed te bedienen en technisch en financieel haalbaar is.

Sluit de IT-kloof
Kelvin Wuite, samen met René Bakker oprichter en eigenaar van Kritco, over de samenwerking met The Gradient: “We hebben in eerste instantie zélf als klant van The Gradient ervaren hoe je tijd en geld bespaart door eerst een goed gedocumenteerd UI/UX-traject te doorlopen en dan pas te starten met de ontwikkelfase. IT is al complex genoeg, dankzij de samenwerking met The Gradient maken wij het iets eenvoudiger. Nederlandse bedrijven kunnen via ons in de eigen taal de IT-kloof tussen bedenken en bouwen sluiten. Development team demo’s waarin de ontwikkelaar presenteert hoe hij denkt dat een site eruit moet komen te zien, zijn verleden tijd. Er wordt gebouwd wat wij op schermen aanleveren, dat is je roadmap, dat zijn je business processen en value propositions. Schakelen en brainstormen met je designer en een interface die daarop aansluit, daar staan wij voor!”.

Over Kritco
Kritco is een Nederlands IT-bedrijf geleid door Kelvin Wuite en René Bakker. Vanuit standplaats Amsterdam voorziet het bureau klanten van gedegen advies en functionele oplossingen op het gebied van UI/UX, web scraping en het vertalen van commerciële wensen in IT oplossingen in het algemeen.

Dit bericht is geplaatst op ons open community channel en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.


0
0
0
0