Bedrijfsnieuws

BrandNewGame en Unc Inc sluiten strategisch partnership

Unc Inc

Gamification bureau BrandNewGame en digitaal bureau Unc Inc starten per direct een intensieve samenwerking. Door de krachten te bundelen kunnen ze een groeiend aantal klanten beter bedienen en willen ze een belangrijke internationale speler worden in de markt voor serious games.

Na tien jaar gamification projecten te hebben ontwikkeld met diverse partners ging creatief directeur Bart Hufen van BrandNewGame op zoek naar een partner die het beste aansloot bij zijn klantportfolio en structureel kan gaan meegroeien. “Met opdrachtgevers als Air France KLM, Foot Locker Europe, Nationale Nederlanden Eurasia, Spirit Jeugdzorg en Vodafone mogen we heel blij zijn.” zegt Hufen. “De samenwerking met Unc Inc geeft ons toegang tot bijna dertig specialisten op het gebied van platform- en app-development. Samen kunnen we dit klantportfolio nog beter van dienst zijn en internationaal uitbouwen.”

Het strategisch deel van de partnership zit vooral in de gezamenlijke investering in het productportfolio. Hufen: “Met BrandNewGame hebben we een aantal gamification formats ontwikkeld die universele uitdagingen van klanten helpen oplossen, eigenlijk als turn-key oplossingen. Denk dan aan het tot leven brengen van je merkwaarden, winkelpersoneel motiveren om klanten beter te helpen en zelfs een adventure game om complexe onderwerpen als cyber security of compliance tot leven te brengen. Je kunt met die game engine zelfs een virtuele escape room bouwen!” aldus Hufen. “Met de techniek in handen van Unc Inc gaan we deze producten en platformen samen doorontwikkelen.”

“Onze manier van denken en ontwerpen is altijd ‘human centered’ geweest,” zegt Floris de Langen, algemeen -en creatief directeur van Unc Inc. “Gamification is voor ons een heel mensgericht middel voor gedragsverandering, een doelstelling waar steeds meer van onze klanten zich op richten. Met de visie van Bart en ons technisch -en creatief vermogen kunnen we deze klanten nog beter helpen die verandering teweeg te brengen bij hun doelgroep. Dat maakt het tot een logische en mooie uitbreiding van ons dienstenpakket. Groot voordeel voor opdrachtgevers is dat we serious games kunnen integreren in bestaande processen en systemen, iets dat we al bijna vijftien jaar doen voor klanten als Vandebron, Tropenmuseum, Oranje Fonds, HVC, Brenger, Regenboog Groep en de Universiteit van Amsterdam. Zo geef je veel meer inzicht in het effect en laat je iets groeien in je organisatie,” aldus De Langen.

Over BrandNewGame
Sinds 2010 ontwikkelt BrandNewGame serious games en gamification systemen, altijd in samenwerking met productiepartners. Oprichter en creatief directeur Bart Hufen schreef over dit onderwerp ook twee Nederlandstalige boeken (Laat met je merk spelen, Kluwer 2010 en Gamification als motor van verandering, Van Duuren 2017). Zijn eerste boek is in het Engels ook gratis te downloaden via brandnewplayground.com

Over Unc Inc
Unc Inc gelooft dat mensen met creativiteit en technologie een positieve impact kunnen hebben. Met digitale middelen helpen ze de organisaties van morgen om die toekomst een realiteit te maken. Hun design is human centered, ontwikkelen doen ze agile. Zo maken ze platformen, apps en games die mensen willen gebruiken en organisaties nodig hebben.

Dit bericht is geplaatst op ons open Business channel en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.


Lees de Frankwatching-artikelen over Loopbaan.

0
0
0
0