Branche & Sector

Buitenreclame brancheorganisatie Outreach beperkt online gokreclame

Outreach

Outreach, de overkoepelende brancheorganisatie van buitenreclame (Out of Home) in Nederland, maakt bekend zelf aanvullende maatregelen te nemen met betrekking tot het tonen van gok gerelateerde reclame. De aangesloten partijen conformeren zich enerzijds aan Wetgeving en anderzijds aan de regels zoals die zijn opgesteld in de Nederlandse Reclame Code.

De Stichting Reclame Code ziet toe op naleving van deze code en behandelt eventuele klachten over reclame-uitingen. De bij Outreach aangesloten partijen hebben besloten om daarnaast maximaal 20% van hun mediaruimte beschikbaar te stellen voor reclame door online gokpartijen.

De openstelling van de markt voor online gokken per 1 oktober 2021 heeft geleid tot een toename van gokreclames op met name TV en online. De hoeveelheid reclame leidt in voorkomende gevallen tot maatschappelijke- en politieke discussie over de wenselijkheid hiervan. Hannelore Majoor (voorzitter van Outreach): “Er zijn weliswaar richtlijnen met betrekking tot de uitingen, de tijdstippen van uitzending en de doelgroepen. Daar conformeren de aangesloten partijen zich vanzelfsprekend aan. Wij zijn echter van mening dat er daarnaast ook behoefte is aan een balans in het aandeel van gokreclame in het gehele aanbod van advertenties in buitenreclame. Met zichtbaarheid in de openbare ruimte in het hele land, vinden we het belangrijk om ook onze maatschappelijke verantwoordelijkheid te nemen.”

Dit bericht is geplaatst op ons open Business channel en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.


Lees de Frankwatching-artikelen over Alle artikelen of Campagnes.

0
0
0
0