Campagnes & Cases

Commercials zijn niet het exclusieve terrein van A-merken

Kiosk Media

Onze missie is om retail bedrijven te helpen met adverteren op A-merk niveau. Daar waar grote retailketens beschikken over een marketingafdeling met specialisten op elk gebied is het voor kleinere retail bedrijven een uitdaging om een A-merk reclamecampagne neer te zetten.

Voor Stone Gallery uit Baarn ontwikkelden wij een campagne in drie stappen. Stone Gallery is een galerie in Baarn op het gebied van fossielen, meteorieten, edelstenen en mineralen.

Doel van de campagne is om hoogwaardige leads uit te nodigen voor een rondleiding in de galerie.

Potentiële klanten identificeren
Ook kleinere retailers verzamelen informatie over hun klanten maar laten die data vaak verstoffen omdat ze op buikgevoel werken en zich niet realiseren wat een goudmijn het is.

Voor Stone Gallery zijn we begonnen met het maken van een gedetailleerd profiel van bestaande klanten op basis van de beschikbare data. Welke specifieke kenmerken zijn oververtegenwoordigd in de klanten die graag bij Stone Gallery kopen. Zo kregen we een goed beeld over de sociale demografie, levensstijl, media- en internetgebruik en de communicatiestijl van klanten. Met deze informatie konden we voor de reclamecampagne op zoek gaan naar lookalikes van de bestaande klanten. Onbenut potentieel waarmee we de omzet willen verhogen.

A-merk commercials maken
Commercials zijn niet het exclusieve terrein van A-merken. Met het gemaakte klantprofiel in gedachte hebben we voor Stone Gallery drie commercials bedacht. Om een stoffig imago voor te zijn is er gekozen voor een script met een kleine kwinkslag waarbij kopers vanuit de galerie bellen met het thuisfront om goedkeuring voor de aankoop van een object te krijgen.
Een uitdaging was om drie scripts te ontwikkelen die in lijn lagen en die in één dag opgenomen konden worden om binnen het beschikbare budget te passen. Link naar de commercials (https://www.kioskmedia.nl/commercials-stone-gallery).

Hoogwaardige leads genereren
De focus is om alleen kwalitatieve leads genereren. Omdat we een gedetailleerd profiel van potentiële klanten hebben kunnen we zeer scherp targeten door En-En-En strategie te volgen. In dit geval is dat geografisch alleen de gebieden waar hogere inkomens oververtegenwoordigd zijn en daar daarbinnen weer de mensen die een koopwoning hebben en binnen een specifieke leeftijdscategorie zitten. Afhankelijk van het resultaat kan de doelgroep dan verder verkleind worden door nog meer specifieke kenmerken toe te voegen zoals bijvoorbeeld het opleidingsniveau, hobby’s en culturele interesses.

Samen met Stone Gallery hebben we de funnel zo veel mogelijk geautomatiseerd door het installeren van een CRM systeem waarin de leads worden gecategoriseerd en makkelijk opgevolgd kunnen worden.

Credits
Verantwoordelijk bij opdrachtgever: Roy Masin, Max Masin
Bureau: Kiosk Media
Creatie: Peter Oostra
Productiemaatschappij: Kiosk Media
Regisseur: Paul Vos
DOP: Daan de Graaff
Grading: Efraïm Gons
Voice over: Joris Reer
Media: Dionline marketing

Dit bericht is geplaatst op ons open Business channel en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.


Lees de Frankwatching-artikelen over Alle artikelen of Campagnes.

0
0
0
0