Bedrijfsnieuws

Het Parool voegt als eerste Nederlandse krant een Engelstalige sectie toe op de website

Het Parool

De website van Het Parool heeft sinds kort een Engelse sectie. Nieuwsberichten, tips voor Amsterdamse hotspots en achtergrondartikelen die onder andere in de geschiedenis en het erfgoed van de hoofdstad duiken zijn daar vanaf nu in het Engels te lezen.

Daarmee is Het Parool de eerste Nederlandse krant die de Engelssprekende markt bedient. Dat sluit aan bij de toekomstgerichte strategie van de krant, die vorige maand ook een geheel vernieuwde website, digitale editie en mobiele app lanceerde.

Ronald Ockhuysen, hoofdredacteur, licht toe: “Als krant gaan we mee met de tijd en de ontwikkelingen die de stad doormaakt. We zien een behoefte van niet-Nederlands sprekende mensen die in Amsterdam werken, wonen en studeren om ook op de hoogte te blijven wat er gebeurt in de stad, en daarbuiten. Het Parool is een krant voor alle Amsterdammers, en daar hoort Engelse berichtgeving bij.”

Deze week is onder andere het populaire artikel over de vrouw die zanger Eddie Vedder in 1992 achter op de fiets naar zijn hotel bracht naar het Engels vertaald.

Dit bericht is geplaatst op ons open community channel en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.


0
0
0
0