Startupnieuws

Leven van je podcast, vlog of website met steun van je fans via nieuw online platform Petje.af

Petje.af

Petje.af, een nieuw online crowdfundingsplatform voor content makers, vanaf nu beschikbaar voor iedereen.

Hoe mooi zou het zijn als je kan leven van je vlog, podcast, website, journalistiek, kunst of muziek? Zonder dat je op enige wijze afhankelijk bent van een baas, eindredacteur of adverteerder, compleet onafhankelijk en met alle creatieve vrijheid. Dat is de gedachte achter het online platform Petje.af

Na de succesvolle testperiode met gebruikers zoals talkshow-host Robert Jensen en rapper Jiggy Dje (Wilde Haren de podcast) lanceert Petje.af vandaag officieel.

“En dat is niet toevallig op Onafhankelijkheidsdag” aldus initiatiefnemer Stefan de Groot. “Ultieme onafhankelijkheid voor makers is ons hoofddoel”.

Het platform biedt jou als fan de mogelijkheid om je petje af te nemen voor je favoriete host in de vorm van een lidmaatschap of eenmalige donatie. In ruil daarvoor krijg je toegang tot exclusieve content op de petje.af-pagina van de creator.

“De eerste resultaten zijn echt bizar en overtreffen alle verwachtingen. Fans van Jensen en Wilde Haren de podcast steunen hun online shows dermate dat zij nu al volledig onafhankelijk kunnen creëren.” vertelt mede-initiatiefnemer Daniel van Leeuwen.

De Groot: “Geheel onafhankelijk werken en een volledig eigen invulling geven, dus puur 100% maken wat je wilt. Dat is toch stiekem de grote wens van iedere creatieveling?”

Sinds de start, eind april, stroomde de aanmeldingen van creators binnen maar was het aanmaken van een pagina alleen nog mogelijk op uitnodiging. Vanaf vandaag is het platform openbaar voor iedereen.

Aanmelden als content creator kan via de website van petje.af en is gratis. Je betaalt pas als je geld verdient.

Dit bericht is geplaatst op ons open community channel en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.


0
0
0
0