Bedrijven & Organisaties

‘Molecule’ aan de slag voor Westfield Mall Of The Netherlands en Vogue Nederland

Molecule

Westfield Mall Of The Netherlands en Vogue Nederland kiezen voor Molecule als TikTok agency. Sinds kort is Molecule verantwoordelijk voor de strategie en creatieve invulling van zowel het Vogue, als het Westfield Mall Tiktok-kanaal. De agency krijgt onder meer de taak om de zichtbaarheid van deze gevestigde merken bij generaties Y en Z te vergroten.

Een begrijpelijke vraag en taak volgens Robert Tammens, founder en managing partner bij Molecule: “TikTok is hét social platform dat het snelst groeit in gebruikersaantallen, met name bij generatie Y en Z, waardoor steeds meer merken behoefte hebben aan een zogeheten TikTok-first benadering. Voor veel organisaties is het uitdagend om constant op de hoogte te blijven van nieuwe features, danwel deze te implementeren in het dagelijkse gebruik. Hier komt onze expertise om de hoek kijken, wij zijn als het ware het laatste puzzelstukje binnen de marketingmix en zorgen er juist voor dat gevestigde merken zichtbaar zijn op TikTok.”

Zo was Molecule recentelijk betrokken bij een activatie campagne van Westfield om gevestigde merken in het enorme winkelcentrum te promoten via hun TikTok-kanaal. LUSH – het cosmeticamerk dat vorig jaar zelf besloot niet meer aanwezig te zijn op social media – zag naar aanleiding van deze TikTok een stijging in winkelbezoeken.

Karin Donnelly, Head of Marketing bij Westfield Mall Of The Netherlands over de samenwerking: “Wij merkten dat er intern behoefte was aan kennis en ervaring op het gebied van TikTok. De keuze voor Molecule als TikTok partner was snel gemaakt, het team wist ons te overtuigen door middel van een passende strategie en visie voor Westfield.”

Een ander merk dat kiest voor meer zichtbaarheid op TikTok is Vogue Nederland. Het van origine traditionele media merk weet hiermee goed in te haken op ‘sneller’ nieuws en biedt fans een kijkje achter de schermen van toonaangevende events, waaronder de verschillende Fashion Week’s, livestreams en premières.

Over Molecule
Molecule behoort tot één van de eerste TikTok Marketing Partner Agencies in de Benelux en werkt op dit moment aan campagnes voor o.a Samsung, KPN, Westcord Hotels en LINDA. Naast strategie en creatieve invulling voor merken is het monetizen van content voor influencers een belangrijke pijler van het bureau. Dit verzorgen ze voor een roster van circa 20 creators, waaronder Benelux’ grootste cleanfluencer De Rotterdamse Poetsqueen en de populaire Maaike van Houten, bekend van haar online woordgrappen. Maar ook voor eigen TikTok-kanalen zoals Ibiza, Het kanaal met ruim 1 miljoen volgers biedt het bedrijf inzichten over hoe je omgaat met de constant innoverende features en bijbehorende pakkende content. Het in TikTok gespecialiseerde bureau wist afgelopen jaar meer dan 70 campagnes, ruim 500 miljoen views en 100 miljoen likes te genereren voor haar klanten op het populaire platform.

Dit bericht is geplaatst op ons open Business channel en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.


Lees de Frankwatching-artikelen over Alle artikelen of Contentmarketing.

0
0
0
0