Bedrijven & Organisaties

MOYU: Winnaar FedEx Express Sustainability Champion Award

Moyu

Het Amsterdamse bedrijf MOYU, dat notitieboeken maakt van duurzaam en herschrijfbaar steenpapier, heeft onlangs de FedEx Express Sustainability Champion Award in de wacht gesleept; een internationale prijs die dit jaar voor de vijfde keer wordt uitgereikt aan het duurzaamste bedrijf in Europa. Uit 2100 inzendingen verspreid over Europa is MOYU tot winnaar uitgeroepen. Internationaal succes dus voor duurzame innovatie van eigen bodem.

MOYU ontwikkelt notitieboekjes en andere schrijfartikelen van uitwisbaar steenpapier. Steenpapier is vrij van bomen, water en chemicaliën en kan honderden keren herschreven worden. Zo wil MOYU een vuist maken tegen ontbossing. MOYU’s missie: een wereld vol groen, waarin single use paper, papierverspilling en ontbossing voorgoed verleden tijd zijn.

Roel Schatorjé (Founder van MOYU): “We zijn trots dat we zijn uitgeroepen tot Sustainable Champion! En stiekem vinden we dat natuurlijk ook terecht. De waardering vanuit FedEx is heel erg welkom: het bevestigt dat we goed bezig zijn en stimuleert ons om door te gaan met het verspreiden van onze missie, zowel voor op de consumentenmarkt als op de werkvloer.”

In Nederland hadden 74 bedrijven zich aangemeld voor de competitie, waaruit MOYU na een gedegen selectieprocedure is geselecteerd als Nederlandse finalist. En dus komt er 15.000 euro aan prijzengeld de kant van MOYU op. “Daar zijn we enorm blij mee. We hebben internationale ambities, waarvoor we dit duwtje in de rug goed kunnen gebruiken. En de samenwerking met FedEx ook trouwens. Want als wij goed ons best doen, dan gaan er binnenkort een hoop MOYU producten de Duitse en Franse grens over”.

FedEx Express is dochteronderneming van FedEx Corp. (NYSE: FDX) en maakte gisteren de winnaars van de Small Business Grant Competitie in Europa bekend. Deze competitie voor midden- en kleinbedrijf, met in totaal bijna €250.000 aan prijzengeld, biedt ondernemers de mogelijkheid om te groeien en hun ambities waar te maken.

Over MOYU
MOYU is een Amsterdamse sustainability scale-up, opgericht in 2019 met als missie om enerzijds zoveel mogelijk bomen te planten en anderzijds papierverspilling en ontbossing voorgoed uit te bannen. Met 12 medewerkers timmert het bedrijf aan de weg om de papierindustrie, die drie keer zo vervuilend is als de luchtvaartindustrie, te veranderen naar een duurzame industrie. In de papierindustrie wordt namelijk maar één type grondstof gebruikt: bomen. En om van bomen naar papier te gaan… dat kost veel water, energie, chemicaliën en CO2-uitstoot.

Het steenpapier wordt gemaakt van steen restafval in de vorm van kalksteen. Vervolgens wordt er zo’n 20% schone kunststof aan toegevoegd, wat leidt tot steenpapier. Er worden geen water, chemicaliën en bomen voor gebruikt en zowel het energieverbruik als de CO2-uitstoot ligt vele malen lager dan bij de pulp papierindustrie. Bovendien zijn MOYU’s schrijfartikelen uitwisbaar en herschrijfbaar, waardoor een notitieboek tot wel 500 keer herbruikbaar is.

Om haar duurzaamheidsambitie te ondersteunen heeft MOYU zich ten doel gesteld om voor elk verkocht notitieboek een boom te planten met non-profit organisatie Trees For Kenya. De teller staat inmiddels op meer dan 50.000 bomen en mag dit jaar de 100.000 ruimschoots overschrijden, als het aan Roel ligt.

https://www.moyu-notebooks.com/

Dit bericht is geplaatst op ons open Business channel en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.


Lees de Frankwatching-artikelen over Alle artikelen of Loopbaan.

0
0
0
0