Onderzoek

Nederlandse IT’er moe van saaie marketing door IT- en techbedrijven

DNA LTB

Nederlandse IT’ers vinden het marketingaanbod van IT- en techbedrijven vaak onvoldoende. Dat blijkt uit onderzoek onder ruim 400 IT’ers vanuit Marketing Insights van DNA LTB . IT’ers beschouwen de content als saai en weinig vernieuwend, terwijl ze aangeven wel een sterke behoefte aan relevante content te hebben.

Nieuwsbrieven, online kennissessies en fysieke evenementen populair

De resultaten weergeven dat zowel in middelen, onderwerp als tone of voice niet wordt voldaan aan de contentbehoefte van de IT’ers. Het onderzoek werd uitgevoerd in het kader van DNA LTB’s IT- en techmarketing barometer 2021-2022, dat draait om de nieuwste marketinginzichten over de IT-doelgroep. Aan het onderzoek deden 446 IT’ers op C-level, managementlevel en technisch niveau (CIO’s, CTO’s, IT-managers, software developers, system engineers en IT-architecten) mee.

Uit het onderzoek komt naar voren dat whitepapers en podcasts, veelgebruikte marketingcommunicatiemiddelen, de aandacht van het publiek veel minder trekken dan verwacht. De top drie marketinginitiatieven die wel de aandacht trekken, zijn nieuwsbrieven, online kennissessies en fysieke evenementen. Een ander interessant feit is dat de tone of voice in IT- en techmarketing niet aansluit op de doelgroep.

IT’ers vinden content over cloud saai

Opvallend is dat iets meer dan de helft van de IT’ers de bestaande content over IT-onderwerpen saai vindt. Meer dan 65% vindt de content over o.a. cloud, data en IT-architectuur saai, terwijl ze aangeven er wel veel interesse in te hebben. De topper als het gaat om saaie en niet vernieuwende content heeft betrekking op het onderwerp legacy. Gelukkig is er ook goed nieuws voor de contentmarketeers. De content over bijvoorbeeld lifecycle management, werkplekconnectiviteit en machine learning wordt door de doelgroep juist niet saai en wel vernieuwend gevonden.

IT- en techmarketing barometer 2021-2022

“Het is duidelijk dat b2b-marketing hierin veel kan leren van consumentenmarketing”, zegt Sabine Blom, Head of Marketing Insights bij DNA LTB. “Grote onderwerpen waar veel vraag naar is, zoals cloud, data en IT-architectuur, worden als saai ervaren door de doelgroep. Dit betekent dat de content in middelen, boodschap en tone of voice beter afgestemd moet worden op de doelgroep.”

“Dat is dan ook het doel van onze IT- en techmarketing barometer 2021-2022. Hierin bespreken we hoe de IT-doelgroep het liefst benaderd wil worden. Belangrijke vragen die beantwoord worden zijn: welke kanalen, middelen en tone of voice spreekt de doelgroep het meest aan? Leest de doelgroep bijvoorbeeld vakbladen? Wat zijn eigenlijk de drivers en barriers om naar een (kennis)event te gaan? En wat is de impact van branding op leads en conversie? Dit zou eigenlijk elke IT- en techmarketeer moeten weten.”

Over DNA LTB

Marketingbureau DNA LTB is opgericht in 2014 door Dimphy van Heusden. In 2020 is de organisatie explosief gegroeid. Het aantal klantaanvragen is met 150% gestegen en het team is gegroeid van vier naar zestien mensen. De afgelopen jaren heeft de organisatie zich toegespitst op Inbound Marketing Consultancy voor IT- en techbedrijven. Bekende opdrachtgevers zijn Graydon, Eurofiber, Sentia, Oracle, Equinix en UKG.

Dit bericht is geplaatst op ons open Business channel en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.


Lees de Frankwatching-artikelen over Alle artikelen of Contentmarketing.

0
0
0
0