Startupnieuws

Persbericht: Watermelon maakt slimme chatbots voor WhatsApp mogelijk

Watermelon

Utrecht – Een appje sturen aan de klantenservice en direct antwoord terugkrijgen, ook midden in de nacht? Dit wordt vanaf 7 augustus mogelijk, wanneer bedrijven via de Nederlandse startup Watermelon chatbots op WhatsApp kunnen gebruiken. Watermelon krijgt als een van weinigen de mogelijkheid om WhatsApp te integreren.

Chatbots als digitale collega’s
Via het platform van Watermelon kan iedereen eenvoudig een chatbot bouwen. Hier is geen kennis van programmeren voor nodig. De chatbot is slim en het leert vragen herkennen door het gebruik van kunstmatige intelligentie. Je leert de chatbot bijvoorbeeld een aantal variaties van dezelfde vraag, zoals: ‘Hoe gaat het met je?’ en ‘Alles goed?’. Na verloop van tijd kan de chatbot duizenden versies van dezelfde vraag herkennen en beantwoorden. Zelfs zinnen met spelfouten, synoniemen of een andere opbouw leert de chatbot begrijpen.

Met behulp van deze digitale collega kan tot 85 procent van het contact tussen particulieren en bedrijven geautomatiseerd worden. En als de chatbot het antwoord een keer niet weet, wordt het gesprek doorgeschakeld naar een beschikbare medewerker. De consument hoeft hier zelf niks voor te doen en blijft in hetzelfde WhatsApp gesprek. “Watermelon is opgezet met als doel klantenservice beter, sneller en leuker te maken. Dit geldt voor zowel de klant als voor de klantenservice medewerker. We werken dan ook hard aan het gesprek van de toekomst”, aldus Alexander Wijninga, CEO van Watermelon. “Klantcontact met een chatbot via WhatsApp is hierin een belangrijk punt en onmisbaar in de huidige tijd waar alles al 24/7 beschikbaar is.”

Samenwerking is nieuw begin met WhatsApp
Dat Watermelon ooit samen zou werken met WhatsApp leek een paar jaar geleden nog onwaarschijnlijk. In 2016 kregen oprichter Alexander Wijninga en zijn compagnon Charl Haas een brief van de chat-app om met hun social messaging-platform te stoppen. Onder druk van WhatsApp hebben ze toen noodgedwongen de stekker uit het bedrijf getrokken. Nu kunnen de ondernemers deze ruzie eindelijk achter zich laten.

Internationaal succes voor Nederlandse startup
WhatsApp is met 11,9 miljoen gebruikers in Nederland het populairste sociale platform van dit moment. Door de samenwerking tussen Watermelon en WhatsApp kunnen bedrijven een groot publiek op een nieuwe manier te woord staan. Momenteel is het al mogelijk om via Watermelon chatbots te maken voor onder andere Facebook Messenger, Telegram en individuele websites.

Dat dit een succes is blijkt wel uit de cijfers. Met ruim 60.000 chatbots over de gehele wereld is Watermelon inmiddels een gevestigde speler op het gebied van chatbots. Met de toevoeging van WhatsApp aan het platform is de Nederlandse tech-startup klaar om nog meer marktaandeel te veroveren.

Over Watermelon
Watermelon is in Utrecht (september 2016) opgericht door Alexander Wijninga en Charl haas met als doel klantenservice sneller, makkelijker en beter te maken. Met het Chatbot Management Platform van Watermelon kunnen bedrijven eenvoudig chatbots maken, zonder enige kennis van coderen. Hiermee wordt de klantenservice zowel voor de medewerker als de klant effectiever. Watermelon wordt momenteel gerund door een jong en talentvol team van 25 mensen.

Dit bericht is geplaatst op ons open community channel en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.


0
0
0
0