Productnieuws

Voicebooking introduceert voice-over generator

Voicebooking.com

Amsterdam, 13 juni 2019 – Online stemmenbureau Voicebooking lanceert een voice-over generator. Met deze gratis online tool kunnen bedrijven eenvoudig voice-overscripts testen op timing en impact. De applicatie is beschikbaar in zes talen: Nederlands, Engels, Duits, Frans, Italiaans en Spaans.

De tool biedt contentmakers een oplossing om direct te horen hoe een voice-overtekst klinkt of deze te gebruiken voor de timing van een guide-track onder video’s, commercials en andere av-producties.

Handig hulpmiddel
De voice-over generator werkt als volgt: je copy/paste je tekst in de generator, kiest de taal, mannen- of vrouwenstem, snelheid en humeur. Woorden en zinnen kunnen direct worden aangepast en beluisterd. Dit is vooral een handig hulpmiddel om te testen of een voice-overtekst werkt en om de timing van een video in combinatie met de voice-over te bepalen. Hierna hoef je alleen nog hier en daar een pauze te knippen en de voice onder je productie te zetten.

Voicebooking heeft de functionaliteit ontwikkeld op basis van Google-technologie. Google gebruikt de achterliggende spraaktechnologie voor voice-toepassingen als Google Assistant en Google Home.

Jente Kater, founder en CEO van Voicebooking: ‘Als voice-overbedrijf vinden we dat we niet alleen moeten denken aan de dag van morgen, maar ook aan de dag van overmorgen. Daarom zijn we nu al bezig met het testen van de mogelijkheden. De voice-over generator helpt reclame- en contentmakers in het productie-proces. Ze kunnen zo bepalen of de timing van een script klopt en de klant een beter beeld geven van een concept.’

Specialistische termen
Daarnaast is de tool ook nuttig voor de echte voice-overs. Kater: ‘Google is al ongelooflijk ver op het vlak van machine-learning. De door artificial intelligence gestuurde stemmen spreken moeilijke medische termen of andere specialistische begrippen ook op de juiste manier uit. Dat helpt een professionele stem ook weer, zodra die aan de slag gaat met het finale script. Hij of zij hoeft dan alleen nog maar even naar de guidetrack te luisteren om de uitspraak te checken.’

Over Voicebooking
Voicebooking is een online stemmenbureau dat het zoeken, boeken en opnemen van voice-overs zo eenvoudig mogelijk maakt. Door de mogelijkheden van online slim te combineren met het ambacht voice-over, kunnen wij vaak al sneller leveren dan anderen überhaupt kunnen offreren. Sinds de lancering in januari 2011 is Voicebooking een van de snelst groeiende stemmenbureaus van Europa. Het bedrijf stond al verschillende keren in Deloitte’s Technology Fast 50 van snelst groeiende techbedrijven in Nederland en drong in 2017 door tot Deloitte’s Fast 500 EMEA.

Dit bericht is geplaatst op ons open community channel en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.


0
0
0
0