Bedrijfsnieuws

Willeke Stam treedt toe als eigenaar van LeadLogic

LeadLogic

Willeke Stam treedt toe als eigenaar bij digital marketing bureau LeadLogic. Daarmee versterkt zij Paul Leune, Jeroen Bos en Lammert Heek als mede-eigenaren en wordt ze onderdeel van het directieteam van één van de snelst groeiende onafhankelijke online marketingbureaus van Nederland.

Focus op marketing
Het klinkt raar, maar Willeke had nooit de droom om ondernemer te worden. Alles draaide binnen haar carrière om marketing, waarbij ondernemen op de tweede plaats kwam. Vanuit haar eerste baan werkte ze als online marketeer en later content strateeg voor verschillende grote labels zoals Centraal Beheer en Harley Davidson. Na haar baan in loondienst, besloot Willeke te gaan freelancen.

Haar specialisme binnen merkstrategie, content marketing en digital campagnes mondde al snel uit in vaste opdrachtgevers en vele nieuwe aanvragen. Vanuit daar zag ze maar één oplossing; haar specialisme omzetten tot een bureau en een deel van de klussen overdragen naar collega’s. Zo kwam er naast marketing, dus toch een belangrijk onderdeel bij. Ondernemen. En dat blijkt juist heel goed bij haar te passen. Na vier jaar als interim betrokken te zijn bij LeadLogic, versterkt ze haar positie door zich in te kopen en mede-eigenaar te worden.

Groeiambitie marketingbureaus
De groeiambitie van het bureau steekt Willeke niet onder stoelen of banken. Zij vertelt: ‘’We willen zo groot mogelijk worden als marketingbureau. Niet het grootst, maar zo groot mogelijk.’’ Ze geeft aan dat ze alleen kunnen doorgroeien als de kwaliteit op marketinggebied en werkgeluk gewaarborgd wordt. Dit betekent voor haar groeien met de juiste medewerkers én de juiste opdrachtgevers.

Die groei is niet ongemerkt gebleven, want LeadLogic behoort voor het tweede jaar op rij tot de groep snelst groeiende bedrijven van Nederland. Die groei heeft het bedrijf mede doorgemaakt door de inzet van Willeke. Zij is in haar functie als Senior Marketeer al vier jaar betrokken binnen de organisatie op het gebied van strategie en innovatie.

Twee organisaties, één club mensen
Vorig jaar richtte Willeke samen met Jeroen Bos en Paul Leune Buro Aangenaam op. Dit marketingbureau richt zich op Employer Branding en daarmee het online werven van nieuwe medewerkers. Een gat in de markt, mede door de aanpak. Het bureau start altijd met een positionering, is laagdrempelig aanwezig via content marketing en stuurt op conversies via digital campagnes.

Twee organisaties met aparte communicatie naar buiten, maar één club mensen intern. Want of je nou bij LeadLogic of Buro Aangenaam op de loonlijst staat; iedereen ziet elkaar als collega’s. Het marketing specialisme verschilt, maar in de kern zijn het allemaal marketeers. De collega’s helpen elkaar met hun expertise en trekken samen op voor opdrachtgevers.

De basis van groei
Omdat de collega’s zo goed bij elkaar passen, werkt de organisatie achter de schermen aan één sterk employer brand. Zo kan LeadLogic in de toekomst nog een nieuw marketinglabel kwijt en vallen de eigen softwarelabels beter op hun plek. Jeroen Bos – eigenaar en verantwoordelijk voor werving en werkgeluk vertelt hierover: ‘’We sturen op één werkomgeving waar je als marketeer kan doorgroeien. Wat je ervaring of specialisme ook is, er is altijd een passende functie bij een van de labels.’’

Willeke sluit daarbij aan: ‘’Hoe groot onze ambitie ook is, uiteindelijk kunnen we dit alleen bewerkstelligen door één sterke basis. En dat zijn onze medewerkers. Stuk voor stuk marketeers in hart en nieren die elke dag weer meewerken aan de groei van onze opdrachtgevers.’’

Dit bericht is geplaatst op ons open community channel en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.


Lees de Frankwatching-artikelen over Alle artikelen of Loopbaan.

0
0
0
0