Gespot

BoekWijzer: Alle boeken, nieuwtjes en tips in één app

0

bw-logo-fwBoekWijzer is een gratis mobiele app. Je vindt er alle informatie over de nieuwste boeken. Nikola Ledwonova, Marketing Assistant bij BoekWijzer, vertelt.

Wat is het?

“BoekWijzer app geeft je het laatste nieuws over de meest gelezen of gezochte boeken. Je kunt ook artikelen lezen over de auteurs en het laatste belangrijke literaire nieuws ontvangen. Ook geeft de app tips voor literaire programma’s en films die gebaseerd zijn op boeken, die bijvoorbeeld op TV en radio spelen. Je kunt een boek eventueel ook direct kopen bij onze online partner.”

boekwijzer-app

Waarom dit initiatief?

“Op dit moment is er nog weinig informatie over literaire boeken op nieuws, tv, en radio. Wij zagen hier een mooie mogelijkheid om dit alles te combineren in één app.”

Hoe werkt het?

“De BoekWijzer app heeft vier tabs: nieuws, boeken, auteurs, radio & tv. De app opent standaard op de nieuwspagina. Hier staan de laatste nieuwsberichten uit de literaire wereld. Deze berichten kun je ook delen op social media. ”

Voor meer informatie zie onderstaand filmpje:

Wat zijn de belangrijkste facts?

“De app is pas een paar maanden geleden gelanceerd en we hebben inmiddels zo’n 450 downloads van de appstore. De app wordt goed ontvangen en het uiteindelijke doel is dat wij ook reclame gaan maken voor lokale boekhandels. Die kunnen dan hun beste top 10 boeken in de app vermelden, bijvoorbeeld.”

Wie is er bij betrokken?

“Het is ontworpen door Bright Side of Life computer consultancy uit Breukelen. De literaire informatie komt van literatuurplein.nl.”

Update november 2016

BSL heeft een herontwerp gemaakt voor Boekwijzer app

De succesvolle Boekwijzer van Bright Side of Life is verbeterd en is met een modern, fris design met ruimte voor meer inhoud volwassen geworden. Boekwijzer is de enige mobiele app met toegang tot de inhoud van het Literatuurplein. Een nationale bibliotheek website gewijd aan de Nederlandse literatuur, met informatie over meer dan 1 miljoen titels, biografieën van ongeveer 750.000 auteurs, interviews, recensies en nog veel meer.

De app waar gebruikers zoeken in de volledige catalogus op hun tablet of smartphone, heeft naast een nieuwe look en feel, diverse nieuwe functies erbij gekregen. Alle bekende functies die de gebruikers kennen, zijn nu volledig responsief en bevatten nieuwe handige opties. Tegenwoordig geeft een ‘home’ scherm snel overzicht van het meest recente literaire nieuws, boeken, auteursinformatie en radio- en televisieprogramma’s. Door eenvoudig een alert in te stellen voor radio- of televisieprogramma’s, hoef je nooit meer je favoriete programma te missen. Kies tussen verschillende categorieën uit het aanbod van boeken die populair zijn bij Bol.com.