Gespot

Brave New Books: Schrijf & verkoop je eigen boek op Bol.com

0

Singel Uitgevers en Bol.com lanceren het self-publishingplatform Brave New Books. Het platform stelt iedere schrijver in staat om op een professionele manier een boek uit te geven en te verkopen.

Wat is het?

"Op Bravenewbooks.nl kan iedereen snel, gemakkelijk en indien gewenst kosteloos zijn eigen boek of e-book uitgeven, promoten en verkopen. Tijdens het maken van je boek kun je tegen betaling deskundige begeleiding inschakelen. Ervaren redacteuren, vormgevers en bekende schrijvers van Singel Uitgevers, samen goed voor honderden jaren ervaring in het maken van goede, bijzondere en succesvolle boeken, kunnen jou helpen je boek nog beter te maken.

Via Brave New Books kun je ervoor kiezen om je boek te verkopen bij Bol.com. Het gebruik van het platform is kosteloos en Brave New Books gaat pas verdienen als jouw boeken verkocht worden. De verkoopprijs van je boek bepaal je zelf. Het systeem berekent een adviesprijs op basis van de print- en verkoopkosten, waarbij jij als auteur 50% van de opbrengst krijgt."

Waarom dit initiatief?

"Alleen al in Nederland zijn er naar schatting een miljoen mensen die de ambitie hebben om ooit zelf een boek te schrijven. Deze mensen zet Brave New Books centraal. De schrijver houdt de regie zelf in handen: de prijs, vorm en inhoud bepaalt hij zelf, net als de wijze van publicatie.

Het platform stelt de schrijver in staat om het boek of e-book privé te publiceren, het exclusief bij Bol.com te verkopen of het boek beschikbaar te stellen in alle landelijke webwinkels. Het open karakter van het platform is uniek in deze vorm, veel self-publishingwebsites eisen exclusieve publicatie."

Hoe werkt het?

"Wij zijn een self-publishingplatform dat je in staat stelt snel, eenvoudig en kosteloos je boek of e-book uit te geven. We ondersteunen je gedurende het schrijven en vormgeven van je boek en helpen je bij de marketing en verkoop. Onze filosofie is dat het voor iedereen mogelijk moet zijn om een boek uit te geven en dat is heel eenvoudig: je registreert je en vervolgens doorloop je zes stappen om je boek te publiceren. Daarna doorloop je de marketingstappen om je boek optimaal te promoten. Mensen kunnen jouw boek kopen via je eigen website en in onze shop. Pas nadat een boek is gekocht, wordt het geprint en vier à vijf werkdagen later thuisbezorgd."

Wat zijn de belangrijkste facts?

"De lancering van Brave New Books is zeer succesvol verlopen: het self-publishingplatform is door het publiek omarmd. Na twee weken zijn er al honderden boeken gepubliceerd én verkocht via Brave New Books, hebben meer dan vierduizend schrijvers een account aangemaakt en zijn er meer dan 2000 boektitels aangemeld.

Sinds de livegang op 27 juni heeft de Brave New Books website meer dan 50.000 unieke bezoekers getrokken die samen miljoenen pageviews genereerden. Ook de diensten die Singel uitgevers aan de uitgevers in spe aanbieden vinden gretig aftrek.

De komende weken verschijnt een groot aantal boeken via Brave New Books. In de speciale Brave New Books-shop bij bol.com is momenteel al een scala aan genres en onderwerpen te vinden, van de memoires van Belinda Meuldijk tot de uitgeefroman van Bert Bakker."

Wie is er bij betrokken?

"Brave New Books is een initiatief van Singel Uitgevers, Bol.com en Mijnbestseller.nl."