Gespot

Bynder: Opslaan, organiseren en delen in één online beeldbank

0

Als het gaat over het zoeken en vinden van mediabestanden in je bedrijfsomgeving, bindt beeldbank Bynder de strijd aan met FTP en Windows Explorer bij Marketing-, Sales-, en PR-afdelingen van bedrijven. Robbert Flipsen, partner van Bynder, vertelt.

Wat is het?

“Bynder is een online beeldbank of, meer in management-taal, een digital asset management-oplossing. Onze klanten kunnen hiermee de media opslaan, beheren, en delen die zij hebben. Het idee is dat dit snel en gemakkelijk gaat in een veilige online omgeving, waarbij zij volledig controle houden. Vooral bij het verspreiden van bestanden is die controle vaak erg belangrijk.”

Waarom dit initiatief?

“Wow, het is alweer 2013. Toch maken nog veel bedrijven gebruik van FTP en gedeelde netwerkschijven om toegang te hebben tot hun mediabestanden. Hier komt veel gedoe bij kijken, terwijl er maar weinig controle is. Hoogopgeleide werknemers zijn hier enorm veel tijd mee kwijt, terwijl er veel bedrijfsmiddelen verspild worden. Waaraan? Het zoeken van een specifieke afbeelding, advertentie, introfilm, persbericht, photoshopbestand, om maar een paar voorbeelden te noemen. Wij snappen hier werkelijk niets van.

Wij van Label A waren hier gefrustreerd over en geloven dat dit veel eenvoudiger en simpelweg beter kan. Het is resultaat is Bynder, onze online beeldbank en oplossing voor het delen van mediabestanden. Wij zijn ervan overtuigd dat online applicaties net zo leuk en gebruiksvriendelijk als Facebook kunnen zijn, en zo snel als Google zouden moeten zijn.”

Hoe werkt het?

“Na een eenvoudige setup van drie stappen is de Bynder ingesteld naar jouw <em>look and feel</em> en heb je de eerste mappen en categorieën aangemaakt. Hierna is de media gemakkelijk met <em>drag &amp; drop</em> toe te voegen. Delen kan al binnen drie klikken, en altijd op een gecontroleerde manier.”

Accepteer cookies

Wat zijn de belangrijkste facts?

“De afgelopen twee jaar hebben we hard gebouwd aan de verdere ontwikkeling van Bynder, zoals een nieuwe wizard waarmee je in drie stappen je Bynder opzet en inricht. Daarnaast wordt zoekresultaten en suggesties voor honderdduizenden bestanden, net als in LinkedIn of Spotify, direct weergegeven. Ook kun je nu mettwee2 keer klikken bestanden delen of de toegang juist intrekken.

Voor de toekomst hebben we een flink aantal ideeën in petto, die niet zelden geïnspireerd zijn op de feedback van klanten! Zo komt er een koppeling met CMS-en zodat je een website of webshop direct kunt koppelen. Dit scheelt enorm veel dubbel werk. Daarnaast gaan we een Duitse en Franse versie beschikbaar maken, naast de talen Engels en Nederlands.

Door onze focus op gebruiksvriendelijkheid en controle hebben inmiddels bekende merken als Bol.com, Scotch &amp; Soda en Volkswagen Bedrijfswagens de overstap gemaakt naar Bynder, en zijn onze eerste Zuid-Afrikaanse en Duitse klanten een feit! We groeien op dit moment met zo’n 8 GB per dag, en zijn bijvoorbeeld in gesprek met partijen in Zweden en Namibië.”

Wie is er bij betrokken?

“De mannen die Bynder bedachten zijn Chris Hall en ik. Naast Bynder, dat ook in het buitenland successen boekt, ontwikkelt Label A mobile apps, websites en vele andere online applicaties. In drie jaar tijd groeide het kantoor in Amsterdam en Rotterdam van 3 naar 36 collega’s, en kwam het dit jaar in de FD Gazellen top 50 terecht. Bovendien sleepte Label A de Digital Communication Award binnen voor een opdracht voor AKZO.”