Gespot

Canhav: Marktplaats voor zakelijk ruilen

0

Canhav is de gratis marktplaats voor zakelijk ruilen. Het is de plek waar je als ondernemer je dienst of product kunt gebruiken om diensten en producten van andere ondernemers te kopen. Kortom: kopen zonder geld! Bart ter Steege, product developer, vertelt. 

Wat is het?

“Canhav is het platform voor zakelijk ruilen waar ondernemers onderling zaken doen, maar betalen met hun product of dienst. Canhav werkt anders dan al bestaande barter-platformen: geheel zonder alternatieve valuta. We hanteren geen ‘bartermunt’, het hele concept is gericht op het principe van ‘direct matching’. De gebruikers bepalen dus ook zelf de waarde van wat ze aanbieden.”

Waarom dit initiatief?

“Omdat we als ondernemers weten hoe handig en aantrekkelijk ‘barteren’ (zakelijk ruilen) is maar dat het in de praktijk niet altijd een makkelijk optie is. Hoe vind je een match? Kan je zomaar iemand vragen te ruilen? Dat willen wij met Canhav makkelijker maken door ondernemers aan elkaar te koppelen en een laagdrempelige contactmogelijkheid te bieden. Zo willen we ondernemers vaker gebruik laten maken van ruilhandel.”

Hoe werkt het?

“Op Canhav geven ondernemers aan wat ze ‘kunnen’ of ‘hebben’ (dienst of product). En ze geven aan waar ze naar op zoek zijn. Met de matchengine van Canhav kan je gericht op zoek naar concrete matches. Ook kan je gewoon vrij bladeren door het aanbod.”

http://vimeo.com/78412101

Wat zijn de belangrijkste facts?

“Canhav is in februari van dit jaar live gegaan en heeft nu al een community van ongeveer 1000 gebruikers. Sinds lancering zijn er al honderden onderlinge berichten verzonden over ons platform en heeft de site al tientallen geslaagde barterdeals voortgebracht.”

Wie is er bij betrokken?

“Canhav is een initiatief van mij, Bart ter Steege, Frenkel Schönfeld en Greenlight Solutions.”

Bron:   Canhav