Gespot

DatingsiteKiezen.nl: Makkelijk datingsites vergelijken

0

Het klinkt allemaal eenvoudig, een geliefde vinden via internet. In totaal telt Nederland meer dan 100 datingsites, veelal gericht op een specifieke doelgroep. Welke datingsite is goed en welke niet? Robin de Boer, initiatiefnemer van Datingsite Kiezen, vertelt.

Wat is het?

DatingsiteKiezen.nl is een site die verschillende datingsites vergelijkt. DatingsiteKiezen.nl biedt een overzicht met de grootste en meest betrouwbare datingsites uit het land. Het is de bedoeling om elke bezoeker te helpen met het kiezen van de juiste datingsite.”

Waarom dit initiatief?

“Er zijn datingsites voor ouderen, studenten, hoger opgeleiden, vrouwen en mannen met een maatje meer, christenen, alleenstaande ouders of zelfs speciaal voor miljonairs. De meeste van deze sites vragen behoorlijke bedragen voor hun assistentie in de liefde. Maar hoe weet je nu welke datingsite goed is en waar je waar krijgt voor de abonnementskosten?

Datingsite Kiezen biedt transparantie in het oerwoud van verschillende datingsites door eigen reviews van verschillende websites, waarin ook de specificaties en functies worden behandeld, en onafhankelijke beoordelingen. Bezoekers kunnen zichzelf op deze manier laten voorlichten voordat ze de keuze maken om zich in te schrijven bij een datingsite.”

Hoe werkt het?

“Elke website is uitgebreid beoordeeld, de kosten worden transparant weergegeven en er zijn ervaringen te lezen. Daarnaast is er een uitgebreid filter waarin je kan filteren op specificaties zoals een chatmogelijkheid, gratis registratie, het officiële datingkeurmerk of het gebruik van een matching-systeem.”

Wat zijn de belangrijkste facts?

“Inmiddels helpen we zo’n 500 bezoekers per dag om een datingsite te vinden die bij hen past. De website biedt uitgebreide informatie over meer dan 100 websites, opgesplitst in 11 verschillende categorieën. De categorieën zijn opgedeeld in verschillende niches zoals bijvoorbeeld ‘Jongeren Dating’ of ’50 plus en Senioren’. Via ons platform hebben inmiddels 65 bezoekers hun beoordeling achter gelaten over een website waar zij ervaring mee hebben. Het filter op de site is meer dan 11.000 keer geraadpleegd om een geschikte datingsite te vinden.”

Wie is er bij betrokken?

“Ik heb zelf de website ontwikkeld en ontworpen. Ik ben sinds 2010 bezig met de ontwikkeling van internet concepten. De redactie bestaat momenteel uit 5 wisselende freelance tekstschrijvers die schrijven over ontwikkelingen in de dating branche. Het plan is om op korte termijn 2 vaste redacteurs aan te nemen.”