Gespot

De Hypotheker: Belangrijkste berekeningen op iPhone

0

Met de nieuwe De Hypotheker applicatie bereken je altijd en overal eenvoudig je maximale leenbedrag. Dit op basis van je bruto maandlasten. Daarnaast krijg je dankzij de GPS-functie binnen enkele seconden een overzicht van de dichtstbijzijnde vestigingen. In gesprek met marketing manager Leslie Hogeveen over deze nieuwe app.

Wat is het?

“Met onze applicatie kun je altijd en overal eenvoudig hypotheekberekeningen uitvoeren. In de app heb je de beschikking over drie verschillende berekeningen. Bereken bijvoorbeeld je maximale hypotheekbedrag op basis van je bruto jaarinkomen.”

Waarom dit initiatief?

“Steeds meer mensen bezochten onze site met een mobiele telefoon. Door de hoeveelheid informatie en de lay-out is deze niet gebruiksvriendelijk. Met de iPhone app spelen we in op de praktische behoeftes; je bent onderweg of hebt zojuist een woning bezichtigd en wilt snel weten wat je budget is en welke maandlasten daarbij horen. De applicatie is gebaseerd op de kern van onze dienstverlening, hypotheken.”

Hoe werkt het?

“De app bestaat uit drie hypotheekberekeningen. In deze berekeningen hoef je maar een minimaal aantal velden in te vullen om een indicatie te krijgen van je maximale leenbedrag of je maandlasten. De applicatie is gratis te downloaden via de iTunes store.”

Wat zijn de facts?

“De website van De Hypotheker is in 1996 gelanceerd, momenteel hebben we ruim 350.000 unieke bezoekers per maand. Zij voeren maandelijks 320.000 berekeningen uit. Maar liefst 66% van de bezoekers bezocht hypotheker.nl met een iPhone. Reden voor ons om naast de mobiele website ook een iPhone applicatie te lanceren.

Na 4 dagen is de app 426 keer gedownload. Bij de iPhone app kun je bij het uitvoeren van een berekening zelf kiezen of je gebruik maakt van het toetsenbord of de slider.”

Wie is betrokken?

“Vanuit De Hypotheker zijn manager Marketing Leslie Hogeveen, projectleider Stefanie Fernández van Leeuwen en Vincent Vogels, internet marketeer betrokken. Vanuit internetbedrijf Tam Tam zijn projectleider Tui Six, designer Arjan Lugthart en Roel Spruit met de ontwikkeling bezig geweest.”