Gespot

De Sinterklaas-app: Liedteksten, rijmwoordenboek & cadeau-ideeën

0

De Sinterklaas-app is dé sfeermaker in aanloop naar het sinterklaasfeest en voor ’t heerlijk avondje zelf. Alle sinterklaasliedjes uit volle borst meezingen en de meest creatieve gedichten uit je mouw schudden, is met deze app geen kunst meer. Mathijs Visser, initiatiefnemer van De Sinterklaas-app, vertelt.

Wat is het?

"In de Sinterklaas-app vind je sinterklaasliedjes. Zowel de oude welbekende liedjes als 'Zachtjes gaan de paardenvoetjes' als 'Zie de maan schijnt door de bomen', maar ook Sint-raphits en alle liedjes van de sinterklaasfilm Bennie Stout. Ook de teksten van de liedjes vind je in de app, zodat je alvast kunt oefenen voor de intocht of sinterklaasavond. Verder vind je er veel sint-filmpjes, waaronder alle uitzendingen van het Sinterklaasjournaal. En mocht je niet zo’n groot gedichtenschrijver zijn, dan helpt het rijmwoordenboek je op weg. Uiteraard vind je ook handige cadeautips in diverse categorieën."

Waarom dit initiatief?

"Ieder jaar zijn we op zoek naar teksten van sinterklaasliedjes en zijn we druk bezig met het maken van gedichten. Om het voor iedereen makkelijk te maken hebben we De Sinterklaas-app ontwikkeld. Aangezien iedereen overal zijn smartphone bij zich heeft, kan je de liedjes en teksten overal makkelijk opzoeken. Ook als je bij een intocht gaat kijken en mee wil zingen. Ook kun je gebruik maken van een rijmwoordenboek voor gedichten, handig tijdens het knutselen aan surprises! Daarnaast is het mogelijk om, met behulp van de cadeautips, via de app online nog even snel de laatste cadeautjes bestellen."

Hoe werkt het?

"Je kunt de app gratis installeren op je smartphone of tablet (iOS en Android) en er direct mee aan de slag. We hebben een makkelijk en overzichtelijk menu gemaakt waarmee iedereen uit de voeten kan. In het menu vind je onder de button 'Muziek' sinterklaasliedjes, waar je onbeperkt naar kunt luisteren. Via de button 'Filmpjes' kun je allerlei filmpjes over Sinterklaas en videoclips van onder andere Coole Piet bekijken. Ook kun je hier alle uitzendingen van het Sinterklaasjournaal nog een keer terugkijken. Daarnaast vind je in de app de teksten van Sinterklaasliedjes (bij ‘Liedjes’), het rijmwoordenboek en kun je via 'Cadeautips' op categorie zoeken naar de leukste cadeaus voor in je schoen of in de zak."

Wat zijn de belangrijkste facts?

"Na de lancering op 26 oktober zijn er al enkele honderden spontane downloads. Dit aantal zal snel toenemen, zodra de zoekfrequentie op het woord 'Sinterklaas' in de App Store en Google Play store toeneemt. Vanaf het moment dat de goedheiligman in het land is."

Wie is er bij betrokken?

"Ik (van CatchDM) heb De Sinterklaas-app samen met Margot Wit van Margot Wit Communicatie bedacht en gebouwd. Hierbij hebben we gebruikt gemaakt van het platform van AppMachine."