Gespot

Easy Annotate-app: Bekijk & markeer twee PDF’s tegelijk

0

Vaak heb je tijdens het studeren twee PDF-documenten naast elkaar nodig. Eén als studiemateriaal en één als referentiemateriaal. Er was nog geen app waarmee dit kon. De iPad-app Easy Annotate maakt dit mogelijk. Freek Sanders, softwareprogrammeur van Easy Annotate, vertelt.

Wat is het?

“Easy Annotate is de eerste iPad-app waarmee twee PDF-documenten tegelijkertijd kunnen worden bekeken, bestudeerd en gemarkeerd. Ideaal voor studenten en anderen die twee documenten moeten vergelijken.”

Waarom dit initiatief?

“We studeren zelf en gebruiken daarbij vaak referentiemateriaal. Er bestond echter nog geen iPad-app waarmee je studie- en referentiemateriaal naast elkaar kunt plaatsen. Daarom hebben we zelf deze app ontwikkeld.”

Hoe werkt het?

“Het werkt heel eenvoudig. Je opent de iPad-app en opent vervolgens zowel aan de rechterkant als aan de linkerkant een PDF-document. Je kunt dan meteen aan de slag: markeer, vergelijk, link of onderstreep.”

Accepteer cookies

Wat zijn de belangrijkste facts?

“In de eerste twee dagen na de lancering is de app al 100 keer gedownload. Op een aantal bekende iPad-websites zijn reviews van onze app verschenen. Het gaat om de sites MakeUseOf, 148Apps, iPadClub.nl, iLogs.nl en iPhoneJD.”

Wie is er bij betrokken?

“Chris van der Kuil en Ivan van Dijk hebben de app bedacht. Ik, Freek Sanders, ben de softwareprogrammeur.”