Gespot

Easy SMS Screen: Gratis schermapplicatie

0

Een SMS scherm bij evenementen. Een gesprek met Mark van Marion en Jorrit Ooyen over Easy SMS Screen.

Wat doet de applicatie?

“Easy SMS Screen is een gratis SMS schermapplicatie dat het mogelijk maakt om interactiviteit te creëren op een evenement. Dit door bijvoorbeeld het publiek grappen te laten maken, chatten of flirten op een groot scherm door het versturen van SMS berichten. Je kunt tevens uw eigen layout van het SMS scherm creëren, je eigen retour SMS en je verdiensten van elke ontvangen SMS instellen en zo zijn er nog talloze opties. Dit alles maakt de applicatie zeer uniek.”

Waarom deze applicatie?

“De aanleiding om deze applicatie te maken, is ongeveer 3 jaar geleden ontstaan tijdens het
medeorganiseren van een groot tentfeest voor zo’n 1.500 man. Daar heeft voor het eerst een zeer geminimaliseerde versie van de applicatie gedraaid. Dit was zo’n succes, dat we de applicatie zijn gaan uitwerken voor algemeen gebruik. Het concept bestaat al gedeeltelijk, alleen niet in deze vorm. Wij zijn het eerste bedrijf die dit volledig gratis kunnen aanbieden. Bij andere aanbieders moet je eerst een pakket kopen voor +/- € 300,- of zelfs meer voordat je het überhaupt kunt uittesten.”

Hoe werkt de applicatie?

“De applicatie werkt zeer simpel. Je maakt een account aan op de website  EasySMSScreen. Daarna kun je jouw eigen SMS scherm aanmaken door  een eigen keyword op te geven. Je kiest of maakt je eigen layout, stelt je retourbericht en je verdiensten per ontvangen SMS in. Hierna kun je de applicatie starten en deze via een beamer op een groot scherm projecteren. Je hebt wel altijd een computer met internetverbinding nodig. Tijdens het gebruik van het SMS scherm, kun je via je computer of mobiele telefoon berichten toevoegen of verwijderen; ook kun je telefoonnummers blokkeren.”

 

Wat zijn de facts?

“De applicatie is nu ongeveer 6 maanden live. Op dit moment hebben we ± 130 gebruikers, waarvan er een aantal de applicatie regelmatig gebruikt. De resultaten zijn nog niet wat het moet zijn. Voornamelijk omdat er nog te weinig aan marketing is gedaan. Maar omdat het sinds kort officieel is gelanceerd, zal daar snel verandering in komen.”

Wie maakt de applicatie?

“De Easy SMS Screen applicatie is door Mark van Marion, oprichter en CEO gemaakt. Tevens heb ik de website onder handen genomen in samenwerking met Jorrit Ooyen, medeoprichter en CEO van Easy SMS Screen. Wij zijn nog dagelijks bezig om de applicatie en website te verbeteren. Het kantoor (HQ) bevindt zich momenteel in Oostvoorne.”