Gespot

eventplanner.tv: Online tv-zender voor eventplanners

0

De eerste internationale online tv-zender voor opdrachtgevers en organisatoren van evenementen is een feit. Voortaan vind je op eventplanner.tv regelmatig nieuwe afleveringen die organisatoren inspireren bij de organisatie van hun evenementen. Kevin van der Straeten, oprichter en managing partner, vertelt.

Wat is het?

"Eventplanner.tv is al langer beschikbaar voor de Belgische en Nederlandse eventsector. De zender is uniek in de wereld en brengt televisie over de snel evoluerende evenementenbranche rechtstreeks op je computer, tablet of smartphone. Naast de Nederlandstalige uitzendingen op eventplanner.be of eventplanner.nl komen er nu dus ook Engelstalige afleveringen voor een wereldwijde doelgroep.

Je hoeft geen traditionele eventverslagen te verwachten, wel prangende interviews met opiniemakers uit het evenementenvak, boeiende reportages en nieuwe trends. We ontdekken ook eventlocaties, bestemmingen (destination reports), eventconcepten, technologie en eventgadgets. eventplanner.tv is informatief en deelt kennis. En dat alles in korte, hapklare afleveringen zodat je in een mum van tijd helemaal mee bent."

Waarom dit initiatief?

"TV is een krachtig medium, ook online en zeker voor specifieke sectoren zoals de evenementenbranche. Al 11 jaar zijn we een online vakblad voor de Belgische en Nederlandse sector en een jaar geleden zijn we begonnen televisie te maken in het Nederlands. De interesse vanuit het buitenland is zo groot dat het een kans vormde die we niet kunnen negeren. We maken onze afleveringen in dezelfde professionele omgeving en dezelfde middelen als gewone tv-zenders en dat format slaat ook online aan."

Hoe werkt het?

"Heel eenvoudig. Surf naar de website en daar kun je de internationale afleveringen direct gratis bekijken. Wil je de Nederlandstalige afleveringen bekijken, dan surf je naar de <a href="https://www.eventplanner.nl/tv/" target="_blank">Nederlandstalige website</a>.

Wat zijn de belangrijkste facts?

Onze Belgische en Nederlandse sites eventplanner.be en eventplanner.nl bereiken maandelijks meer dan 125.000 opdrachtgevers en organisatoren van evenementen. Onze nieuwsbrief telt meer dan 50.000 abonnees. Het bereik van het internationale platform bouwen we helemaal vanaf nul op.

Wie is er bij betrokken?

"Een deel van de investeringen die nodig zijn voor de uitbouw van de internationale tv-zender werden gefinancierd door enthousiaste kijkers die via crowdfunding hun bijdrage leverden. De andere middelen komen van onze activiteiten op de Belgische en Nederlandse markt. De producties gebeuren volledig in-house. We beschikken over een vaste studio en decor in het Eurocam Media Center, een van de grootste tv-studio complexen van Europa."

Bron:   eventplanner.tv