Gespot

Festive-app: Alle festivals van de Benelux in één app

0

Festive is de eerste app die het festivalaanbod in de Benelux volledig in kaart brengt. Gebruikers kunnen alle festival-info en features nu ook (offline) op hun smartphone meedragen. Dat is niet alleen heel handig, maar zorgt er ook voor dat dure, milieuvervuilende flyers overbodig worden. Carlo de Bruin, co-founder van Festive, vertelt.

Wat is het?

“Festive is een app die alle informatie bevat die je nodig hebt tijdens een festival: de line-up van de artiesten, de time-table en de stages waar ze spelen. Door push-notificaties word je 15 minuten voor het optreden van je favoriete artiest gewaarschuwd. Wil je weten waar die artiest speelt, gebruik dan de plattegrond waar je aan de hand van GPS op kunt zien waar je je op dat moment bevindt. Wil je van tevoren nieuwe artiesten ontdekken op de app? Gebruik dan de Soundcloud-button, waar je je favoriete of nog onbekende artiest direct kunt beluisteren.”

Waarom dit initiatief?

“De app is bedacht door twee Amsterdamse twintigers, Michael Webbers (23) en Nick Falkenberg (27). Als fervente festivalgangers ergerden zij zich aan het feit dat voor ieder evenement een individuele app moest worden gedownload, of dat er nog gebruik werd gemaakt van dure en vervuilende flyers. Het idee ontstond om een platform te bouwen waarin altijd alle actuele festivalinformatie voor handen is.”

Hoe werkt het?

“Je zoekt zelf het festival uit waar je naar toe wilt, favoriet daarna de artiesten die je wilt zien door het sterretje aan te raken en de app maakt jouw persoonlijke time-table. Je kunt de app zo instellen dat je wordt gewaarschuwd als het door jouw geselecteerde optreden begint. En zie je optredens van artiesten die je nog niet kent, dan druk je op de Soundcloud-button om de muziek gelijk te beluisteren. Ben je de weg kwijt? Dan helpt de app je ook met een kaart (GPS) die je vertelt waar je je bevindt. En zelfs als er geen WIFI is dan werkt de app ook, offline.”

Accepteer cookies

Wat zijn de belangrijkste facts?

“Het levert niet alleen winst op voor festivalbezoekers, maar ook voor de festivals zelf. Zij krijgen binnen het platform een eigen pagina, of kunnen zelfs door een unieke url hun fanbase direct naar hun eigen in-app leiden. Ze hoeven dan zelf geen kostbare app te ontwikkelen. Bezoekers kunnen via de app tickets bestellen en zich op het programma richten. En iedere artiest in de line-up heeft een eigen pagina, waarop clips en muziek af te spelen zijn.”

Wie is er bij betrokken?

“Nicky Falkenberg en Michael Webbers zijn de oprichters. Nicky is Creative Director en Michael is COO hoofd technologie en ontwikkeling. Ik, Carlo de Bruin, ben CMO hoofd Marketing en Communicatie en mede-oprichter. Berend Baas en Niels Groot Obbink zijn de software engineers.”