Gespot

FrameBlast: Creatieve video’s opnemen, bewerken & delen

0

Met FrameBlast kunnen iPhone-gebruikers gemakkelijk video’s opnemen, bewerken en delen. Pim Verbij, Head of Product bij FrameBlast, vertelt.

Wat is het?

"FrameBlast is een gratis video-app waarmee je snel en gemakkelijk prachtige video's kunt maken. Gebruikers kunnen met de app op een slimme manier video-opnames maken, bewerken, muziek toevoegen, kleuren en edit-filters toepassen. De video's zijn vervolgens eenvoudig te delen met vrienden; direct of via social media."

Waarom dit initiatief?

"Door het succes van Instagram leek een soortgelijk product voor video voor veel mensen een logisch gevolg. Video vraagt echter om een totaal andere aanpak dan fotografie – en daarin lag voor ons dan ook de uitdaging. Wij denken dat we (door onze achtergrond in film, televisie en video) het videoproductieproces goed begrijpen en dat we het daardoor simpeler kunnen maken, zonder de creatieve essentie te verliezen. Wij willen onze gebruikers een app bieden waarin ze hun creativiteit kwijt kunnen, we hopen uiteindelijk verbaasd te worden door de dingen die onze gebruikers maken met FrameBast!"

Hoe werkt het?

"Met één druk op de knop maakt de app een video van de bestaande videos op de telefoon. De app kiest willekeurig een edit-stijl, kleurenfilter en muziektrack. Deze kunnen later door de gebruiker worden aangepast, net als de gebruikte videos. FrameBlast biedt ook de mogelijkheid om nieuwe videos op te nemen direct vanuit de app en toe te voegen aan de edit. Wanneer je tevreden bent over je compositie kun je deze delen via e-mail of Apple TV, maar ook via social mediakanalen als Facebook, Tumblr, Vimeo en YouTube."

http://www.vimeo.com/55920802

Wat zijn de belangrijkste facts?

"Na de lancering is de app in meer dan 160 landen gedownload en sindsdien krijgen we veel positieve feedback van tevreden gebruikers. Inmiddels hebben we dan ook in het buitenland aardig wat aandacht van de pers gehad, waaronder 2 artikelen op TechCrunch. Op dit moment staan we in 13 landen (o.a. de VS, Canada en Nederland) in de 'New and Noteworthy'-sectie van de AppStore."

Wie is er bij betrokken?

"FrameBlast is een initiatief van Clearer Partners. Op dit moment zijn we bezig met het rond krijgen van Series A investering. Clearer Partners bestaat uit: Dagmara Kodlubanski, Steve Allen, Aaron Dey, Robert Gummesson en mijzelf, Pim Verbij."

Bron:   FrameBlast  - Download