Gespot

Geboortekaartje.nl: Ieder kind een eigen kaartje

0

Bij de geboorte hoort natuurlijk een feestelijk kaartje. Maar wat als je als ouder geen geschikt exemplaar kunt vinden? Geboortekaartje.nl biedt de oplossing. Via deze site ontwerp je gemakkelijk een unieke kaart op maat. In gesprek met Fabienne Borghardt, product manager bij Sanoma, de drijvende kracht achter deze website.

Wat is het?

“Een geboortekaartje is iets heel persoonlijks. Steeds meer ouders kiezen er daarom voor om hun eigen exemplaar te ontwerpen. Geboortekaartje.nl maakt het gemakkelijk om een uniek, eigen kaartje te ontwerpen. Via de site zijn er mooie kant-en-klare sjablonen in acht verschillende stijlen beschikbaar. De ‘ontwerper’ kan kiezen om één van deze kaartjes aan te passen door eigen beeld of tekst toe te voegen.

 

Daarnaast is het ook mogelijk om met de enorme hoeveelheid aan achtergronden, kaders, illustraties en lettertypen een geheel eigen kaartje te ontwerpen. Als je op werkdagen voor 13.00 uur een bestelling plaatst, worden ze de volgende dag al thuisbezorgd. In het weekend bestelde kaartjes worden afgeleverd op dinsdag.”

Waarom dit initiatief?

“Sanoma heeft de grootste database van zwangeren en jonge gezinnen in Nederland; we publiceren tijdschriften en websites, leveren speciale cadeauboxen voor zwangeren en jonge ouders en we organiseren jaarlijks De jonge gezinnen-beurs. Wij kennen deze doelgroep goed en bieden dus graag services op maat zoals Geboortekaartje.nl. De site biedt het grootste assortiment beeldmateriaal op de markt. Bovendien werken er verschillende ontwerpbureaus voor ons, waardoor al het materiaal professioneel, creatief en op elkaar afgestemd is.”

 

Hoe werkt het?

“Selecteer een kant-en-klaar geboortekaartje als basis of start met een blanco ontwerp. Kies een achtergrond, kader, kleur en illustraties en plaats deze op de gewenste plek. Schrijf vervolgens een tekst, bepaal het lettertype, kleur en grootte. Bestel tenslotte een proefdruk of direct al je geboortekaartjes en bijhorende enveloppen.”

 

Wat zijn de facts?

“Geboortekaartje.nl is vorige week officieel gelanceerd. Om deze reden is het nog te vroeg om cijfers over bezoekers, gebruikers en bestellingen te communiceren. Maar de eerste indruk, naar aanleiding van de lancering, is heel positief.

Er is veel over getwitterd en hebben veel media-aandacht gekregen. Bovendien komen ook de eerste bestellingen al binnen. Op dit moment zijn dit overigens vooral bestellingen van proefkaartjes. Logisch, want de meeste mensen willen graag eerst een exemplaar hebben om de papier- en afdrukkwaliteit te kunnen beoordelen.”

Wie is betrokken?

Geboortekaartje.nl is een gezamenlijk initiatief van Sanoma uitgevers en Create2send. De basis vanuit Sanoma is gelegd door Frederik van Son, manager business development en vanuit Create2Send door Johan van Asperen Vervenne en Nejdet Buber.

Op dit moment valt Geboortekaartje.nl onder andere onder mijn verantwoordelijkheid. Dit doe ik samen met online uitgever Daniëlle Freriks. De campagne voor lancering is verzorgd door Lianne van der Kruk vanuit Sanoma in samenwerking met Boris Gaasbeek van Create2Send.”